Omschrijving van de organisatie- leerwerkgemeenschap

Mama’s Garden is een informele organisatie, gericht op moeders met jonge kinderen (leeftijd – 9 maanden- 4 jaar). Wij zijn onderdeel van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam. Alle moeders die zelf behoefte hebben aan contact zijn welkom bij ons. Wij geloven in de kracht van verbinding en netwerk.

Onze activiteiten bestaan uit zowel online als offline bijeenkomsten voor deze moeders, met als doel het vergroten van het sociale netwerk en het gevoel van capabel ouderschap. Wij werken nauw samen met Welzijnsorganisaties als Dock, Humanitas, Prokino, de jonge moedersklas van het Zadkine Startcollege en het Albeda College. Daarnaast worden studenten en moeders aan elkaar gekoppeld als buddies ten behoeve van het geven van lichte ondersteuning.

Profiel

Een betrokken, pro-actieve, enthousiaste student die kan en wil improviseren in de dagelijkse praktijk. Je bent empathisch en geïnteresseerd in de moeder en het jonge kind. Je werkt graag samen met studenten van verschillende opleidingen en opleidingsniveaus. Je bent nieuwsgierig en creatief, bekend met nieuwe media (socials).

Je informeert jezelf over ontwikkelingen op maatschappelijk sociaal gebied. Je bruist van de ideeën en weet deze ook uit te voeren.

Mama’s Garden zoekt 2e jaars Social Work studenten!

Mama’s Garden is op zoek naar enthousiaste Social Work studenten voor stage,  september 2021. Mama’s Garden is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor moeders met jonge kinderen en een leerwerk community op Rotterdam Zuid. Het is een initiatief van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam.

Specifieke eisen

Teamplayer, enthousiast, energiek, je kunt goed luisteren, affiniteit met moeders en jonge kinderen, creatief, ondernemend. Studerende moeders kunnen een gratis extra training volgen om ingezet te worden als expert in onderwijs en beroepspraktijk.

Beschikbaarheid

Woensdag, donderdag en vrijdagochtend.

Start en duur van de stage

Half september – eind mei

Stagevergoeding

Standaard stagevergoeding van Hogeschool Rotterdam.

Werving en selectie volgens de werkwijze van de organisatie, namelijk:

Stuur je brief en CV naar w.k.m.willemse@hr.nl, je ontvangt hierop volgend bericht of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.