3 Projecten

Vanaf september 2021 t/m januari 2022 hebben de studenten met succes de minor City Branding afgerond, en daarbij hebben 3 groepen een uiteenlopende en originele ideeën bedacht om de gezondheid en welzijn van een wijk te verbeteren.

Het zou mooi zijn als een volgende groep hier direct mee aan de slag wil. Welke groep of stagiair wil dit oppakken?

Project 1: Moms walk

Het concept

Hillesluis is een wijk waar mensen met een multiculturele achtergrond wonen. Om de wijk gezonder te maken is het concept bedacht, waardoor moeders in beweging kunnen komen. Daarnaast kunnen ze met elkaar kletsen over verschillende thema’s. De moeders hoeven geen oppas te regelen, want kinderen kunnen gewoon mee!

Vrouwen zonder kinderen zijn natuurlijk ook welkom en meedoen is geheel gratis. Mocht u een taalbarrière hebben, er is een tolk mee voor eventuele vragen.

Klik hier naar de website!

Klik hier voor het onderzoeksverslag!

Project 2: Stappenplan buurtpreventie

Het concept

Hoe kunnen lokale ondernemers worden ingezet om bewoners van Beverwaard te inspireren en motiveren om te werken aan een gezonde toekomst?

Met ons concept willen wij de bewoners van Beverwaard inspireren en activeren om hun talenten te ontplooien, een nieuwe uitdaging aan te gaan of mee te helpen in de wijk. Dit willen wij bereiken door helden uit de wijk Beverwaard aan te wijzen en deze ter inspiratie een prominente plek te geven door middel van een billboard, een interview op de website van LikeJeWijk en in de buurtkrant en hier een workshop aan te koppelen. We willen dit dus op een cross mediale manier doen. Deze helden zijn mensen die zich veel voor de wijk inzetten of die bijvoorbeeld een succesvolle onderneming hebben in Beverwaard.

Klik hier voor het onderzoeksverslag!

Project 3: Gezond in Carnisse

Het concept

Met Grean up the streets willen we de straten van Carnisse groener en schoner maken voor de thuisblijvers. Voor de groep mensen die langer op de dag thuis zitten dan dat ze naar buiten gaan. Grean up the streets is een play on van de woorden clean en green. 

Wat houdt Grean up the streets precies in? 

Met deze interventie willen we dus de straten van Carnisse schoner en groener maken. Dit gaan we doen door de (aanwezige) vuilnisbakken op te frissen. Dit kan gedaan worden door beschilderingen op de vuilnisbakken te doen of de vuilnisbakken te versieren. Ook moet er meer ruimte komen om afval duurzaam te scheiden, ook deze afvalbakken moeten een leuke uitstraling hebben zie onderstaande afbeelding als voorbeeld. 

Klik hier voor het onderzoeksverslag!

Carnisse 6 stappenplan:

Bijlage 1, Bijlage 2, Bijlage 3, Bijlage 4, Bijlage 5 en Bijlage 6