Minor City Branding

Contactpersoon: Melani Domeni (docent)

Onderwijs: Willem de Kooning Academie, Minor City Branding 

Inhoud opdracht 

Met De Gezonde Wijk willen we samen met bewoners werken aan welzijn en een nog betere gezondheid (in de breedste zin van het woord) in de wijk. Elke wijk heeft zijn sterke en zwakke kanten, en er zijn overal aangrijpingspunten/aanknopingspunten voor verbetering of versterking. Van kleinschalig op straatniveau tot groots en meeslepend. De vraag voor de minor City Branding is om iets te bedenken om een wijk (dat kan ook een straat, of een organisatie zijn) een positief gezicht te geven als het gaat om gezondheid en welzijn. Duik in die wijk, en kom samen met leuke, onverwachte en stimulerende suggesties, of zelfs met (prototypen van) producten! 

MOMS WALK

Voor alle moeders, maar alle vrouwen zijn welkom! De nieuwe wandelclub Hillesluis

Het concept

Hillesluis is een wijk waar mensen met een multiculturele achtergrond wonen. Om de wijk gezonder te maken is het concept bedacht, waardoor moeders in beweging kunnen komen. Daarnaast kunnen ze met elkaar kletsen over verschillende thema’s. De moeders hoeven geen oppas te regelen, want kinderen kunnen gewoon mee!

Vrouwen zonder kinderen zijn natuurlijk ook welkom en meedoen is geheel gratis. Mocht u een taalbarrière hebben, er is een tolk mee voor eventuele vragen.

Klik hier naar de website!

Stappenplan buurtpreventie

Hoe kunnen lokale ondernemers worden ingezet om bewoners van Beverwaard te inspireren en motiveren om te werken aan een gezonde toekomst?

Het concept

Met ons concept willen wij de bewoners van Beverwaard inspireren en activeren om hun talenten te ontplooien, een nieuwe uitdaging aan te gaan of mee te helpen in de wijk. Dit willen wij bereiken door helden uit de wijk Beverwaard aan te wijzen en deze ter inspiratie een prominente plek te geven door middel van een billboard, een interview op de website van LikeJeWijk en in de buurtkrant en hier een workshop aan te koppelen. We willen dit dus op een cross mediale manier doen. Deze helden zijn mensen die zich veel voor de wijk inzetten of die bijvoorbeeld een succesvolle onderneming hebben in Beverwaard.

Carnisse groen & gezond:
“Grean up the streets”

Het zou mooi zijn als een volgende groep hier direct mee aan de slag wil, kan je dan erbij zetten? Welke groep of stagiair wil dit oppakken?

Waar denken wij dan aan bij een gezonde wijk? 

Nou allereerst mocht duidelijk zijn dat wij allen niet meteen voor het meest logische antwoord; voeding en sport willen gaan. We willen allen graag ‘gezond’ dieper definiëren, daarbij moet het natuurlijk een koppeling hebben met de wijk. We brainstormen over deze diepere betekenis en komen op de volgende overeenkomende aspecten uit: verbinden, duurzaamheid en ontmoeten. 

Wij zijn van mening dat de fysieke en sociale omgeving van mensen van grote impact kan zijn op de mentale gezondheid. We willen met ons project dan ook graag de bewoners binnen het gebied waarin we opereren laten participeren. Zij moeten deel uitmaken van de ontwikkeling en bepalen wat voor hun een gezonde wijk is. We brengen mensen samen, laten hen verbinden en werken aan een gezonde wijk. 

Het concept

Met Grean up the streets willen we de straten van Carnisse groener en schoner maken voor de thuisblijvers. Voor de groep mensen die langer op de dag thuis zitten dan dat ze naar buiten gaan. Grean up the streets is een play on van de woorden clean en green. 

Wat houdt Grean up the streets precies in? 

Met deze interventie willen we dus de straten van Carnisse schoner en groener maken. Dit gaan we doen door de (aanwezige) vuilnisbakken op te frissen. Dit kan gedaan worden door beschilderingen op de vuilnisbakken te doen of de vuilnisbakken te versieren. Ook moet er meer ruimte komen om afval duurzaam te scheiden, ook deze afvalbakken moeten een leuke uitstraling hebben zie onderstaande afbeelding als voorbeeld. 

Kick-off met opdrachtgever, docent en studenten: 11 november 2021 van 15.00-16.30 uur op Hillevliet 90.  

Tussenevaluatie: Hillevliet 90

Oplevering: Maandag 24 januari om 13:00 uur

Het advies om verder te gaan:

Volgt z.s.m.

De volgende groep heeft het advies op deze manier opgepakt:

Volgt z.s.m.

Wil je meer weten, heb je ideeën over een vervolg of wil je aansluiten bij dit project? Mail H.houwers@hr.nl en H.rosendal@hr.nl.

Recent nieuws van Vitaal op Zuid

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.