Studenten van Hogeschool Rotterdam rondden hun achtweekse onderzoek in en met de wijk af voor het praktijkintegratie(PI)-project Beijerlandselaan. Een schoolvoorbeeld hoe je zelfs in Coronatijd resultatenย kunt behalen.
Onder bezielende leiding van Vastgoed en Makelaardij-docent Peter Anker, bogen zij zich in multidisciplinaire teams over de pijlers Fysiek, Branchering en Ondermijning voor de Beijerlandselaan. In deze teams waren studenten vertegenwoordigd vanuit de opleidingen Bouwkunde; Facilitymanagement; Leisuremanagement; Ruimtelijke Ordening & Planologie,ย Vastgoed en Makelaardij tot Watermanagement
Samen met betrokkenen komen de aanstormende professionals tot oplossingen over de herindeling van het Riederplein om de verkeersveiliigheid en aantrekkelijkheid te vergroten door zichtbaarheid van het (al dan niet) aanwezige groen te vergroten, het verkeer anders te leiden, zoals met de herintroductie van de tramtunnel.
Ook worden aanbevelingen gedaan over de indeling van branchering en openbare ruimte van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk, om tegemoet te komen aan de behoefte van bezoekers en omwonenden รฉn om de aantrekkelijkheid te vergroten.
En zelfs is de inzet van social media van de ondernemingen in dit winkelgebied onderzocht, om de ondermijning in kaart te brengen.
Met meer dan 40 deelnemers โ studenten, docenten, praktijkpartners โ presenteerden de studententeams digitaal hun eindproduct.ย Daarna was ruimte voor het stellen van vragen en delen van bevindingen door de praktijkpartners vanย de Hand in Hand Alliantie en onderwijspartner EMI. De ochtend werd – Coronaproof! –ย geregisseerd door PI-coรถrdinator Peter Anker. Die hiermee een inspirerende digitale bijeenkomst creรซerde. Eveneens onder zijn bezielende leiding kwamen de studenten gedurende het traject in de wijk tot mooie inzichten, uiteraard door de driehoek met bewoners en de Alliantie.
“Ik heb verrassende inzichten gehoord” Ellen Boon, Wyne Strategy & Innovation