Mooie resultaten voor de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk

Ik zie deze aanbeveling als een ondersteuning op ons werk.” Ron van Gelder, Alliantie Hand in Hand

Waar en welke kansen liggen er, om van de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk een veilige, aantrekkelijke plek te maken, met veelzijdige functies? 

Studenten van Hogeschool Rotterdam rondden hun achtweekse onderzoek in en met de wijk af voor het praktijkintegratie(PI)-project Beijerlandselaan. Een schoolvoorbeeld hoe je zelfs in Coronatijd resultaten kunt behalen.

Onder bezielende leiding van Vastgoed en Makelaardij-docent Peter Anker, bogen zij zich in multidisciplinaire teams over de pijlers Fysiek, Branchering en Ondermijning voor de Beijerlandselaan. In deze teams waren studenten vertegenwoordigd vanuit de opleidingen Bouwkunde; Facilitymanagement; Leisuremanagement; Ruimtelijke Ordening & Planologie, Vastgoed en Makelaardij tot Watermanagement

Samen met betrokkenen komen de aanstormende professionals tot oplossingen over de herindeling van het Riederplein om de verkeersveiliigheid en aantrekkelijkheid te vergroten door zichtbaarheid van het (al dan niet) aanwezige groen te vergroten, het verkeer anders te leiden, zoals met de herintroductie van de tramtunnel.

Ook worden aanbevelingen gedaan over de indeling van branchering en openbare ruimte van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk, om tegemoet te komen aan de behoefte van bezoekers en omwonenden én om de aantrekkelijkheid te vergroten.

En zelfs is de inzet van social media van de ondernemingen in dit winkelgebied onderzocht, om de ondermijning in kaart te brengen.

Met meer dan 40 deelnemers – studenten, docenten, praktijkpartners – presenteerden de studententeams digitaal hun eindproduct. Daarna was ruimte voor het stellen van vragen en delen van bevindingen door de praktijkpartners van  de Hand in Hand Alliantie en onderwijspartner EMI. De ochtend werd – Coronaproof! –  geregisseerd door PI-coördinator Peter Anker. Die hiermee een inspirerende digitale bijeenkomst creëerde. Eveneens onder zijn bezielende leiding kwamen de studenten gedurende het traject in de wijk tot mooie inzichten, uiteraard door de driehoek met bewoners en de Alliantie.

“Ik heb verrassende inzichten gehoord” Ellen Boon, Wyne Strategy & Innovation

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Gezondheidsfestival

Studenttutoren

Trage Ruimte 2022