Ik ben Melissa dos Santos,  geboren en getogen in Rotterdam West. Ik ben opgegroeid met de Rotterdamse mentaliteit: niet lullen, maar poetsen! Als kind werd ik altijd gepusht om te presteren en dat lukte ook wel. Ik kon altijd erg makkelijk leren en  ik  deed altijd alles zelfstandig.  Ondanks  dat ik goed kon leren, haalde ik niet altijd alleen maar voldoendes.  Al vanaf de basisschool was ik  niet  zo’n  kei in plannen, dus  kwam ik geregeld in tijdsnood met leren.

Het had mij erg geholpen als ik in die tijd een mentor had gehad.

Over mij

Op de middelbare school bleef dit probleem  zich voordoen. Daarnaast kreeg ik ook al op jonge leeftijd,  de grote verantwoordelijkheid om een sector te kiezen waar in  ik voor de rest van  mijn  leven zou moeten werken. Althans, zo kwam dat  bij mij als kind binnen en  dat is erg veel  op die leeftijd. Ik wist dat ik veel leuk vond en dat maakte de keuze alleen maar moeilijker. De ene week werd ik architect en de week erop wilde  ik huisarts worden. Dat ging weken lang zo door,  tot op het moment dat ik me echt moest gaan inschrijven voor een opleiding. Ik belandde op laatste moment met geluk bij  de opleiding marketing en communicatie.

Het had mij geholpen als ik in die tijd een mentor had die mij kon begeleiden. Daarom vind ik Mentoren op Zuid een prachtig initiatief. Dit programma zorgt ervoor dat kinderen (zoals ik toen) een duwtje in de goede richting  krijgen. Na de video’s gezien te hebben met de meningen van zowel leerling als  studentmentor, ben ik ervan overtuigd dat dit programma handvatten geeft voor het leven. Ik voel me vereerd om  als stagiaire  deel te mogen uitmaken van dit programma.

De komende 5 maanden  loop  ik stage bij het communicatieteam van Mentoren op Zuid.  Taken die ik uit  ga voeren  zijn  het creëren van berichten/foto’s voor op  social media. Ook  ga  ik nieuw  materiaal  ontwikkelen van de verschillende scholen en opleidingen  én  van  de studenten en docenten  die meedoen aan dit programma, zodat ze zich kunnen presenteren op de website van Mentoren op Zuid. Ben jij student  of docent en wil jij je ervaring met  MoZ  delen? Neem contact op via mentorenopzuid@hr.nl  en  wie weet sta jij binnenkort met je verhaal op de website van ons mooie mentorprogramma.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Special Issue – Sustainability

Sustainable Cities and Regions The Environment in the Lead:…

EMI-Hogeschool Rotterdam viert 10-jarig jubileum

Enkele visionairs binnen Hogeschool Rotterdam en de Gemeente…
Hef in Eigen Hand

Hef in Eigen Hand: Samen Bouwen aan een Betere Toekomst

Welkom bij de Impact Incubator ‘Hef in Eigen Hand’, waar onderwijs ontmoet, leert en groeit met de gemeenschap. Dit is waar theorie en praktijk samenkomen om een betere stad te bouwen en een spannende nieuwe manier van leren tot leven te brengen. Dit is leren dat écht impact maakt!

KAAItrots

Maak kennis met KAAItrots! We kijken graag…

Samenscholing op Coole Pleinen

Samen-scholing op coole pleinen Op 1 juni veranderde het…

Boksworkshop

Een avond vol kracht en verbinding: Boksworkshop van Daddy's…

Stadmakers De Kaai

Samen bouwen aan de toekomst van De Kaai:…

Vaderschap 2.0: Van zonder vader naar superpapa in de stadsdynamiek

Ontdek hoe jonge vaders in grootstedelijke contexten hun rol met vertrouwen en succes kunnen vervullen, ondanks het opgroeien zonder vaderfiguur. Leer over het belang van vaderbetrokkenheid, communicatie, ondersteuningsnetwerken en zelfzorg.

LivingLab: Fitter met Feyenoord

/*! elementor - v3.12.1 - 02-04-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading…