Ik ben Melissa dos Santos,  geboren en getogen in Rotterdam West. Ik ben opgegroeid met de Rotterdamse mentaliteit: niet lullen, maar poetsen! Als kind werd ik altijd gepusht om te presteren en dat lukte ook wel. Ik kon altijd erg makkelijk leren en  ik  deed altijd alles zelfstandig.  Ondanks  dat ik goed kon leren, haalde ik niet altijd alleen maar voldoendes.  Al vanaf de basisschool was ik  niet  zo’n  kei in plannen, dus  kwam ik geregeld in tijdsnood met leren.

Het had mij erg geholpen als ik in die tijd een mentor had gehad.

Over mij

Op de middelbare school bleef dit probleem  zich voordoen. Daarnaast kreeg ik ook al op jonge leeftijd,  de grote verantwoordelijkheid om een sector te kiezen waar in  ik voor de rest van  mijn  leven zou moeten werken. Althans, zo kwam dat  bij mij als kind binnen en  dat is erg veel  op die leeftijd. Ik wist dat ik veel leuk vond en dat maakte de keuze alleen maar moeilijker. De ene week werd ik architect en de week erop wilde  ik huisarts worden. Dat ging weken lang zo door,  tot op het moment dat ik me echt moest gaan inschrijven voor een opleiding. Ik belandde op laatste moment met geluk bij  de opleiding marketing en communicatie.

Het had mij geholpen als ik in die tijd een mentor had die mij kon begeleiden. Daarom vind ik Mentoren op Zuid een prachtig initiatief. Dit programma zorgt ervoor dat kinderen (zoals ik toen) een duwtje in de goede richting  krijgen. Na de video’s gezien te hebben met de meningen van zowel leerling als  studentmentor, ben ik ervan overtuigd dat dit programma handvatten geeft voor het leven. Ik voel me vereerd om  als stagiaire  deel te mogen uitmaken van dit programma.

De komende 5 maanden  loop  ik stage bij het communicatieteam van Mentoren op Zuid.  Taken die ik uit  ga voeren  zijn  het creëren van berichten/foto’s voor op  social media. Ook  ga  ik nieuw  materiaal  ontwikkelen van de verschillende scholen en opleidingen  én  van  de studenten en docenten  die meedoen aan dit programma, zodat ze zich kunnen presenteren op de website van Mentoren op Zuid. Ben jij student  of docent en wil jij je ervaring met  MoZ  delen? Neem contact op via mentorenopzuid@hr.nl  en  wie weet sta jij binnenkort met je verhaal op de website van ons mooie mentorprogramma.

EMI op Zuid

Blijf op de hoogte blijven van al het nieuws via onze socials:

Ook onze programma’s zijn te volgen via social media.

Recent nieuws

Hier vind je ons meest recente nieuws.

Speeltuin Hillesluis Groen Loket

NL-Doet speeltuin Hillesluis

Stadsleven NL-Doet Speeltuin Hillesluis Op 10 maart presenteerden…
De Kaai

Studenten gaan aan de slag met de toekomst van De Kaai

Stadsleven Actie op De Kaai: Stadmaken op een nieuw stuk…

De toekomst van Rotterdam Zuid: van jongeren voor jongeren

De toekomst van Rotterdam Zuid:van jongeren voor jongeren Rotterdam…

Gezondheidsfestival

Studenttutoren