EN | NL

INSIGHTS Haven & Zuid

28/06/2016

"De huidige studenten zijn de professionals van de toekomst."
-Marco Pastors-

 

INSIGHTS Haven & Zuid brengt concrete oplossingen voor complexe vraagstukken van Rotterdam-Zuid

INSIGHTS Haven & Zuid vond plaats op dinsdag 28 juni 2016 en was het eerste gezamenlijke evenement van Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) en RDM Centre of Expertise (RDM CoE) in Rotterdam. Hier presenteerden maar liefst 100 studenten van 15 verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam prsenteerden de resultaten van hun (afstudeer)opdrachten die ze uitvoerden in Rotterdam-Zuid. Het evenement werd goed bezocht door HR-docenten, stakeholders en andere belangstellenden. 

Honderd HR-studenten bogen zich de afgelopen maanden over de meest uiteenlopende, complexe vraagstukken op het gebied van maatschappij, haven en techniek. Tijdens het evenement INSIGHTS Haven & Zuid presenteerden ze de resultaten aan HR-docenten en stakeholders. 


klik op afbeelding om het verslag te lezen >

Van obesitas tot e-buz
Hoe kun je een braakliggend terrein omtoveren tot een tuin van betekenis voor buurtbewoners? Wat is een goede herbestemming voor het Quarantainegebied? Hoe kun je multimedia inzetten om het obesitasprobleem in de Afrikaanderwijk te lijf te gaan? Wat is er nodig om de zogenaamde ‘e-Busz’, oftewel de Zero Emission Bus, in te zetten als Rotterdamse stadsbus? Het is slechts een greep uit de vele vraagstukken, die de afgelopen maanden door HR-studenten zijn opgepakt. Verdeeld over vier locaties op Rotterdam-Zuid, presenteerden zij hun ideeën en oplossingen aan het belangstellende bezoekers. Van een app die ouders steunt bij de opvoeding van hun kinderen tot de ontwikkeling van een vaartuig dat zelf kan varen, een zogenaamde Aquabot, en een onderzoek naar de herbestemming van industriële havengebouwen.

De presentaties werden bijgewoond door docenten, studenten, stakeholders, partners van de Hogeschool en andere professionals ‘van Zuid’, die zich niet alleen lieten inspireren, maar ook extra diepgang creëerden door kritische vragen te stellen en feedback te geven. Marco Pastors merkte op: De huidige studenten zijn de professionals van de toekomst, zij gaan straks in het echt aan de slag. Studenten die hier stage lopen zijn straks ergewild opd e stagemarkt, dat heeft de Hogeschool Rotterdam heel goed begrepen!"

Angelien Sanderman, lid van het college van bestuur van Hogeschool Rotterdam, kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking tussen EMI en RDM. ‘Het RDM-terrein was de gedroomde omgeving voor dit evenement, waar studenten hebben laten zien hoe sociale vraagstukken, haven en techniek kunnen samenkomen. Dat is iets ongelofelijk belangrijks. Wanneer bij technologische innovatie de sociale kant vergeten wordt, gaat het mis. Andersom geldt hetzelfde. Die twee moeten altijd hand in hand gaan.’

EMI sloot de middag feestelijk af met een haringparty, waar ervaringen en visitekaartjes werden uitgewisseld. 

 

 Bekijk hier de terugblik >

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel