EN | NL

De Kennisbank

11/10/2016

Met de Kennisbank Zuid delen stadsonderzoekers, studenten en professionals met elkaar kennis over Rotterdam Zuid. Doel: het maatschappelijk rendement van onderzoek te verhogen.

In Rotterdam doen veel partijen onderzoek naar de stad. Dit levert een schat aan informatie op over maatschappelijk relevante vraagstukken. Maar deze kennis is lang niet altijd goed toegankelijk. Er is weinig overzicht, waardoor onderzoekers en beleidsmakers kennis niet altijd effectief inzetten of de vervolgvervolgvragen niet stellen.

Database

Daarom hebben we een instrument ontwikkeld dat de kennisontwikkeling over Zuid kan verbeteren: de Kennisbank Zuid. Kennisbank Zuid is dé plek waar relevante kennis, vragen en onderzoeken over de ontwikkeling van Rotterdam Zuid bij elkaar komen.

Netwerkfunctie

Experts beheren collecties op uiteenlopende thema’s, van huisvesting tot gezondheid en van drijvend bouwen tot duurzame energie. In de collecties worden documenten verzameld die thema’s van duiding voorzien. De Kennisbank is dus niet alleen een vindplaats voor documenten, maar biedt ook de mogelijkheid de juiste experts over een onderwerp te vinden. Zo stimuleren we samenwerking tussen partijen.

Beschermde omgeving

Onderzoekers en medewerkers van organisaties blijven eigenaar van hun documenten en houden controle over het gebruik ervan. Eigenaren kunnen zien hoe en door wie de informatie gebruikt wordt. Zo voorkomen we dat de informatie uit de documenten een eigen leven gaat leiden.

kennisbank

Bijdragen?

De Kennisbank is organisatie-overstijgend. Het instrument kan zowel gebruikt worden door professionals van de gemeente, als door studenten en onderzoekers. Veldacademie en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van de Hogeschool Rotterdam bewaken de continuiteit. Wil je bijdragen aan de kennisbank? Als student of professional van een van de aangesloten organisaties kun je zelf een profiel aanmaken op www.kennisbankzuid.nl.

Samenwerking

De Kennisbank is een collectief stedelijk project. NPRZ, Gemeente Rotterdam, corporatie Woonbron, Stadshavens/ Havenbedrijf Rotterdam en de Hogeschool Rotterdam (EMI en RDM) hebben de handen ineengeslagen om samen met Veldacademie de Kennisbank Zuid te ontwikkelen. De eerste collectie,  Maashaven, is samengesteld door gebiedsexpert Vitibuck Architects.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren