EN | NL

Speciale videoboodschap burgemeester Aboutaleb

13/10/2016

Studentmentoren van het programma Mentoren op Zuid worden toegesproken door burgemeester Aboutaleb. Vanuit het stadhuis heeft hij voor de studenten die dit studiejaar mentor zijn van leerlingen op Zuid, een speciale boodschap. Studenten zijn goede mentoren en rolmodellen voor kinderen op Zuid. In de videofilm benadrukt de burgemeester het belang van mentorschap. 

 

 

Aandacht, ogen en oren van ouderejaars-studenten om leerlingen op Zuid verder te helpen is een natuurlijk geweldige gift die je voor de medemens kunt organiseren”, aldus de burgemeester. “Kinderen kunnen daardoor echt vleugels krijgen.” Zijn ervaring is dat alle succesvolle mensen ergens in hun leven wel een mentor hebben gehad en “studenten gaan als mentor zeker verschil maken in het leven van de leerlingen.” Hij sluit af met de boodschap dat alle kinderen een talent hebben. “Dat talent moet ontwikkeld worden, het is een soort ruwe diamant.”

“Een bijdrage leveren aan een ander en aan jezelf tegelijkertijd is een win-win!” Begin dit schooljaar werden de studentmentoren van het programma Mentoren op Zuid al verrast met een boodschap van Ali B. Vanuit zijn rol als coach en mentor van jonge talenten geeft hij de studenten tips én een peptalk over mentorschap. “Eerst begrijpen, dan begrepen worden en kijk wat je zelf wilt leren”, is zijn advies. Voor de studenten die denken dat ze niks te bieden hebben: “dat komt omdat je nog niet weet wat je te bieden hebt.”

Leerlingen op Zuid krijgen in het programma Mentoren op Zuid extra ondersteuning van studentmentoren van Hogeschool Rotterdam. Missie van het programma is om de kansen van leerlingen op Zuid te vergroten door een-op-een begeleiding door studenten. Een win-win situatie: leerlingen krijgen extra aandacht en begeleiding en studenten van de hogeschool maken op deze manier kennis met de diversiteit van Rotterdam Zuid. Zij staan met hun voeten in de praktijk en leren planmatig iemand te coachen.

Mentoren op Zuid is een programma van Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Stichting De Verre Bergen. Na een pilotjaar in 2013 is het programma in 2014-2015 op verschillende scholen op Zuid gestart. In 2015 won RVC De Hef met Mentoren op Zuid de Nationale Onderwijsprijs. Meer dan 1000 leerlingen op Zuid hebben afgelopen jaren begeleiding van een studentmentor gehad. De eerste 400 studenten voor dit studiejaar zijn al weer van start. 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren