EN | NL

Tussenpresentatie studenten V&M

07/11/2016

Op donderdag 3 november presenteerden tweedejaarsstudenten Vastgoed & Makelaardij (V&M) de tussentijdse bevindingen van hun onderzoek op Zuid aan een driekoppige jury. Deze jury bestond uit Niels Kropman (hoofddocent V&M en modulehouder), Leon Erkelens (docent V&M) en Arjen van Susteren (programmaleider EMI en docent V&M).

Van Marco Pastors van Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) kregen de studenten de opdracht vijf verschillende wijken (Afrikaanderwijk, Oud IJsselmonde - Stadionpark, Ahoy-Zuidplein, Tarwewijk en Kop van Zuid-Entrepotdok) op Zuid te onderzoeken. Het doel? Verbetering van de wijk of beleidsadviezen die op het fysieke en sociale domein ingrijpen.

De studenten werden ingedeeld in groepen en hebben per wijk deskresearch gedaan. Vervolgens gingen, per wijk, drie verschillende groepen studenten de straat op, om te observeren en diverse mensen te interviewen. Aan de hand van deze resultaten formuleerden de studenten twee adviezen. Deze adviezen werden gepresenteerd, waarbij geadviseerd werd om de belangrijkste door te voeren. 

De bevindingen worden in januari 2017 voorgelegd aan het Rijksvastgoedbedrijf door de V&M-studenten, in samenwerking met NPRZ en EMI.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems