EN | NL

Afstuderen bij EMI: Student aan het woord

17/02/2017

Iedere student nieuwsgierig naar maatschappelijke thema’s en Rotterdam Zuid die contact zoekt met EMI, wordt ontvangen met open armen. Ons inzicht groeit mede dankzij de verse blik op en inzicht van studenten in vraagstukken over Rotterdam Zuid. Zeker van studenten vanuit een andere – soms onverwachte discipline of sector.

Izay Isik

Naast alle studenten die binnen de programma’s hun (afstudeer)onderzoek doen, begeleidt EMI ook studenten die in opdracht voor EMI zelf hun onderzoeksonderwerp op Zuid kiezen. Zo ook Izay Isik. Izay Isik (student Styling aan de Artemis Academie, Amsterdam) wilde haar opleiding Styling verbinden aan een maatschappelijk vraagstuk. Daarnaast wilde Izay graag haar multiculturele achtergrond – zij groeide op in een Turks/Nederlands gezin – inzetten.

Aanpak

Letterlijk via Google kwam Izay in contact met EMI en daarmee met Rotterdam Zuid. Tijdens haar onderzoeksstage legde zij door gesprekken de verbinding tussen diverse culturen en enthousiast geworden over haar ervaring, besluit ze een gids te maken voor studenten die in Rotterdam Zuid aan de slag gaan. ‘Door mensen naar dezelfde plekken te laten gaan als waar ik geweest ben, hoop ik dat men met elkaar in gesprek gaat en zo andere culturen leert kennen en waarderen’, aldus Izay.

Ervaring

Tijdens haar stage heeft ze veel gehad aan de gesprekken met voormalig lector Willem de Kooning Academie en directeur RRKC Hugo Bongers. Door zijn waardering voor en ervaring (lees: liefde) met Rotterdam Zuid bracht Hugo haar in contact met bewoners, ondernemers, locaties en ook succesverhalen. Izay heeft deze diversiteit aan verhalen verwerkt tot een originele reisgids ‘ZUID Travel Stories’. Zij heeft de sociale, maatschappelijke en culturele initiatieven en gebieden vervlochten tot een aantrekkelijke reisgids. Een reisgids, geschikt voor iedereen die de wijken van Rotterdam Zuid wil leren kennen en specifiek voor studenten die aan het werk gaan op Zuid.

ZUID Travel Stories

Haar afstudeeropdracht heeft Izay veel gebracht. Haar eindproduct is enthousiast ontvangen; door EMI, maar ook door haar eigen academie. Door deze productie is zij bewuster geworden van haar capaciteiten. ‘Onderzoeken, reizen, culturen verbinden, gesprekken voeren. Het is nog maar het begin. ‘Als ik het effect op mensen zie als ze mijn reisgids hebben gelezen, durf ik dit te zien als een bewijs van mijn talent. En daarmee de potentie voor mijn carrière! Ik wil de mogelijkheden onderzoeken om meerdere steden te benaderen voor het maken van soortgelijke reisgids’, vertelt ze enthousiast. 


De eerste gids ‘ZUID Travel Stories‘ overhandigt Izay Isik aan Hugo Bongers tijdens Zuid Inspireert op 26 januari 2017

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren