EN | NL

Jesse van Groenigen wint HR-honorsbeurs

01/09/2017

Mentoren op Zuid heeft mij laten zien dat iedereen zijn steentje bij kan dragen, wanneer jongeren zich naar hun talenten kunnen ontplooien en gemotiveerd worden op een manier die past bij hun interesses. 

De 'Overtref Jezelf Beurs' financiert een project van een student met bijzondere toekomstplannen, waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen. Tijdens de jaaropening ontving oud-studentmentor Jesse van Groenigen de beurs ter waarde van 5.000 euro. Jesse studeert aan de opleiding Chemie, waar hij onderzoek doet naar het op duurzame wijze verkrijgen van voedsel of voedselsupplementen uit algen.

Jesse is actief met het ontwikkelen van een reactorvat met bijbehorende technologie om het groeiproces van algen dusdanig te kunnen beïnvloeden dat er sprake kan zijn van ‘complete voeding’ voor grote en vooral ook verschillende groepen mensen. 

Hij wil met de beurs de master Aquacultuur aan de Harper Adams University in Engeland gaan volgen en tegelijk verder werken aan zijn praktijkonderzoek. Omdat - volgens Jesse - de huidige voedselindustrie op dit moment niet voldoende uitgerust is om het VN doel ‘Zero Hunger’ te halen èn alle 8,5 miljard mensen in 2030 te voeden. Eén van de ontwikkelingen die volgens hem kan bijdragen, is het vergroten van het marktaandeel van aquacultuur, met name de rol van microalgen, binnen de voedselindustrie. Uit zowel internationaal wetenschappelijk onderzoek als zijn afstudeeronderzoek blijkt de potentie voor eiwitrijke microalgen als voedselbron zeer hoog.

Over zijn periode bij EMI (Mentoren op Zuid): "Mentoren op Zuid heeft bijgedragen om mijn visie op onderwijs en jongeren vorm te geven. Tijdens het traject leerde ik omgaan met jongeren die moeilijk te motiveren leken. In het begin leidt het tot frustratie wanneer het niet lukt om activiteiten in goede banen te leiden. Wanneer je dan leert omgaan met je mentees, zie je wat deze jongeren allemaal kunnen en kunnen bereiken Dit heeft mij geleerd om iemand niet gelijk te beoordelen op een eerste kennismaking, maar om te graven naar wat een persoon echt in zijn mars heeft."

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee