EN | NL

Nieuwe gezondheidscentrum op Zuid

19/05/2014

Zoveel zorg, gehuisvest in één fraai, nieuw pand op een prominente plek in Zuid, dat moet wel leiden tot waardevolle lijnen tussen mensen; samenwerkings-verbanden die ertoe bijdragen dat mensen een gelukkiger en zinvoller leven kunnen leiden. Samen bereiken we meer! We zijn met zijn allen dan ook behoorlijk trots op ons nieuwe gezondheidscentrum. 

Stelt u zich eens voor dat de patiënt leider over zijn eigen leven wordt. De arts loopt een stukje mee, moedigt aan, maar laat los wanneer de patiënt zelfstandig verder kan. Mensen kunnen zelfredzaam worden als we ze daarin ondersteunen. Een thema dat de aandacht verdient, omdat het onvoldoende zichtbaar is in de huidige medische zorg. Artsen werken vaak curatief, maar misschien is het coachen en instrueren van onze patiënten wel veel belangrijker.

Op vrijdag 20 juni organiseert Gezondheidscentrum Lijn 2 aan de Slaghekstraat 251, in samenwerking met het Rotterdams Vakcollege De Hef, een Eigen-wijze Zorgmarkt. De Zorgmarkt staat in het teken van preventie en gezonder leven. Bij diverse paviljoens kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden bij Lijn 2 en het aanbod van andere zorgaanbieders, organisaties en instellingen uit de wijk. 

Vanaf 15.00 uur vindt er buiten voor alle wijkbewoners een zorgmarkt plaats. Bewoners worden verleid om op hun eigen-wijze kennis te maken met het zorgaanbod bij Lijn 2 en gezond leven in het bijzonder. 

Wat is er allemaal te doen?
U kunt een gratis healtcheck of voetencheck laten doen. Bij diverse kramen kunt u informatie vinden over sport en bewegen, medisch en zorg, body en mind en uiterlijke verzorging. Leerlingen van het Vakcollege De Hef serveren gratis lekkere en gezonde hapjes en drankjes. Ook kunt u zich laten rondleiden door het Gezondheidscentrum of deelnemen aan een lezing. Waar droomt u van als het om uw gezondheid gaat? Als u in het speciale dromenpaviljoen uw droom laat verbeelden, ontvangt u een gratis goodiebag! Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. In samenwerking met circus Rotjeknor kunnen kinderen allerlei circusacts oefenen. Natuurlijk is er, voor de kleintjes onder ons, ook een springkussen!

  • Locatie: Slaghekstraat 251-221,
    tussen Gezondheidscentrum Lijn 2 en Vakcollege De Hef in;
  • Het start om 15.00 uur en eindigt om 18.00 uur;
  • De toegang is gratis;
  • Voor jong en oud!

  

 http://gcl2.nl/

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen