EN | NL

Oud-medewerkers van Hogeschool Rotterdam gaan voor Rotterdam Zuid!

10/04/2018

Tweemaal per jaar bezoeken oud-medewerkers van Hogeschool Rotterdam (het zogenaamde Zilveren Gilde) hun oude werkplek voor een interactieve middag. Het doel is natuurlijk elkaar weer zien, maar ook kennis opdoen en kennis delen staan centraal. In februari verwelkomde EMI hen in Rotterdam Zuid en gaf een inkijk in de wereld van de maatschappelijke innovatie op Zuid.

Vanaf de Noordzijde meerden de oud-medewerkers aan met de watertaxi in de Maashaven, waar zij door studenten Leisuremanagement naar het Art Hotel werden begeleid. Na de lunch verwelkomde Johan Sevenhuijsen de deelnemers, waarna Carolien Dieleman het Zilveren Gilde een verdieping gaf over EMI en over het programma van de middag. De oud-medewerkers konden zich vervolgens inschrijven voor een van de vijf groepen: Mentoren op Zuid, Sense of the City, Urban wonen, Mama’s Garden en Gezond op Zuid. Iedere groep kreeg op een andere locatie op Zuid een korte presentatie over het EMI-programma. En toen was het tijd voor actie.

De deelnemers werden op verschillende manier aan het werk gezet: Straatcollegeeen brainstorm over financiering en onderzoek bij Mentoren op Zuid, een straatcollege met dr. Marina Meeuwisse of een wandeling door de Afrikaanderwijk; alle programma’s hadden een passende manier om de inhoud in te duiken. Programma Gezond op Zuid startte met een leerzaam spelelement, waarbij deelnemers werd gevraagd hun tassen te legen op tafel. Aan de hand van de inhoud leerden ze elkaar beter kennen. Een echte ijsbreker! De sessie eindigde met een presentatie over gezondheid en lifestyle op Zuid en een bezoek aan Gezondheidscentrum Lijn2. Hier deelden studenten concepten en resultaten van onderzoeken.

De groep van Mama’s Garden ging de diepte in over het Kenniscentrum Zorginnovatie. Gezamenlijk bespraken de deelnemers het programma Mama’s Garden, ontwikkeld en uitgewerkt voor kwetsbare zwangeren en moeders door HR-studenten van diverse sectoren (van social work tot WdKA). Aan het eind van dit programma kregen de oud-medewerkers een opdracht waarmee zij de wijk in gingen.

BuffetDe dag werd afgesloten met een borrel in het Gemaal. Peter de Lange – eveneens oud-medewerker –  nodigde in zijn speech het Zilveren Gilde uit actief na te denken over een mogelijke rol voor hen bij een van de programma’s van het Expertisecentrum!

De Wijkkeuken verzorgde een heerlijk buffet, waarna de deelnemers geïnspireerd weer naar huis gingen.

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen