EN | NL

Blog Ron Bormans en Kristel Baele: innovatie om tot transitie te komen

23/05/2018

Ron Bormans, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Rotterdam en Kristel Baele, voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam schreven samen een blog. Hierin beschrijven zij 10 manieren waarop de hogeschool en universiteit samen kunnen optrekken met de gemeente om grote maatschappelijke transities die in stad en regio moeten plaatsvinden, te realiseren. Voor die maatschappelijke transities is nieuwe kennis namelijk onmisbaar en moeten mensen dusdanig worden opgeleid dat ze weerbaar zijn voor de grote veranderingen én deze mede kunnen vormgeven.

EMI sluit hier met diverse programma’s en projecten al naadloos op aan. Zo wordt met de Cubust huisvesting en binding met de stad van studenten aangepakt en werken we al jaren met Mentoren op Zuid aan één op één begeleiding van scholieren. Maar ook BRIDGE en onze connecties met Feyenoord City passen mooi bij de verbinding en inclusie, die zo belangrijk zijn in een diverse stad als Rotterdam. Mama’s Garden Nieuw in 010 heet moeders van alle achtergronden op regelmatige basis van harte welkom om ervaringen uit te wisselen en om een netwerk op te bouwen.

We juichen de suggesties van Ron Bormans en Kristel Baele aan het nieuwe college van B&W van harte toe. En natuurlijk zijn we blij dat de inspanningen van EMI, in samenwerking met docenten, partners en studenten, wederom hun positieve bijdrage aan Rotterdam bewijzen.

Lees het hele blog hier.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel