EN | NL

Afsluiting studiejaar 2017 - 2018

30/05/2018

 
EMI organiseert voor de afsluiting van dit studiejaar niet voor één centraal evenement; de studenten die aan opdrachten en onderzoeken op Zuid hebben gewerkt krijgen tijdens drie verschillende momenten de mogelijkheid om de resultaten van het afgelopen jaar te delen.  

Het programma Gezond op Zuid trapt af op 1 juni. Eerstejaars CMD-studenten hebben zich met hun team eerst verdiept in hun eigen (gezonde) leefstijl en dat van hun medestudenten aan de HR, en hier oplossingen voor ontworpen en ontwerpcriteria uitgehaald. In het tweede deel van de opdracht waaierden de studenten uit over de zeven focuswijken in Rotterdam Zuid op zoek naar oplossingen voor de bewoners aldaar. Met de expositie op 1 juni laten de studenten zien welke inzichten ze hebben opgedaan en hoe ze dit hebben omgezet naar producten die jongeren in deze wijken stimuleren tot het aannemen van een gezonde(re) leefstijl. 

Tijdens het symposium “Ouders in de spotlights” op 20 juni zijn er vijf thema’s vastgesteld. Afstudeerders van de sociale opleidingen presenteren samen met onderzoekers van het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid en EMI hun inzichten met diverse podiumpresentaties, diverse posterpresentaties en workshops. 

De studenten die bezig zijn geweest met onderwerpen rondom resilience kunnen hun hart ophalen tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Op de internationale Resilience dag op 7 juni zijn studenten van WDKA, RDM CoE, EMI en De Veldacademie aanwezig met hun resultaten. Daarna zullen tijdens het IABR in een reeks van vier Atelier-Cafes, een initiatief van De Veldacademie, AIR en EMI ism Museum Rotterdam, experts, studenten en publiek in gesprek gaan over een aantal thema’s rondom Resilience. Op 13 juni, tijdens de masterclass Resilient Denken van RDM CoE, vindt het eerste Atelier-Café plaats, met als thema Reyeroord. Tijdens de Just City week met Toni Griffin waar ook studenten aan deelnemen, zal op de slotdag het tweede Atelier-Café plaatsvinden, studenten en experts gaan daar in gesprek over Feyenoord City. Op 26 en 28 juni de twee laatste Atelier-Cafés in deze reeks met respectievelijk Mapping en making Resilience en Studeren op Zuid op de agenda.

Alle evenementen en aanmeldmogelijkheden zijn terug te vinden in de agenda  op de website van EMI. U bent van harte welkom.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times