EN | NL

EMI aanwezig op Resilient Rotterdam dag

08/06/2018

De Internationale Architectuur Biënnale heeft sinds 1 juni de stad overgenomen met workshops, masterclasses en tentoonstellingen. Tijdens de Resilient Rotterdam dag op 7 juni kwamen beleidsmakers, stedenbouwkundigen, ontwerpers, ondernemers, experts en andere praktijkdeskundigen, uit Rotterdam én de wereld, bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe oplossingsrichtingen en de uitvoering daarvan. Er was plek voor vier studententafels: studenten van EMI, RDM CoE en De Veldacademie presenteerden hun projecten.

Bezoekers gingen met de studenten in gesprek over de resultaten en uitkomsten van hun social resilience onderzoeken - van gezondheid tot stedenbouw en haven - die zij afgelopen half jaar in Rotterdam Zuid hebben uitgevoerd. Eén van de studenten heeft bijvoorbeeld een app ontwikkeld, waarmee het slaapgedrag van kinderen verbeterd kan worden. Een andere student bedacht een goedkope en makkelijke manier om studenten te huisvesten én ze een band te laten opbouwen met Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb opende de Resilient Rotterdam dag, waarbij hij benadrukte dat social resilience voor kansgelijkheid in de maatschappij dezelfde aanpak verdient als resilience op het gebied van water en klimaat.

           

           

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen