EN | NL

Waardevolle Rondetafelbijeenkomst Mentoren op Zuid

14/06/2018

Op woensdag 13 juni vond in Verhalenhuis Belvédère een waardevolle rondetafelbijeenkomst plaats. In deze bijeenkomst, onder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes, werd van gedachten gewisseld en gesproken over de verduurzaming van het programma Mentoren op Zuid. Het doel is om in een aantal sessies en gesprekken, samen met het management van deelnemende scholen en hogeschoolopleidingen, tot een toekomstbestendig programma te komen in termen van samenwerking, kwaliteit en ontwikkelingskracht.

De bijeenkomst werd geopend met ‘dat waar het uiteindelijk om draait’: alle genodigden luisterden via koptelefoons naar audiofragmenten van ontspannen, opgewekte en soms ook ontroerende gesprekken tussen studentmentoren en mentees. Dit werd vervolgd door een gesprek met Carolien Dieleman (directeur Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie) en Roelof Prins (directeur Stichting De Verre Bergen) waarin de context van het programma centraal stond en een introductie door Rineke Kraaij, de kersverse programmaleider Mentoren op Zuid. 

Voorzien van kennis over en de randvoorwaarden van Mentoren op Zuid gingen alle aanwezigen verdeeld rondom vijf tafels ijverig met elkaar in gesprek over diverse verduurzamingsvraagstukken.

De uitkomsten waren interessant, waardevol en zeer bruikbaar voor de op te stellen implementatieagenda.

De komende periode zullen de ideeën en ambities rondom verduurzaming worden uitgewerkt in samenwerking met adviseur Herman Soppe. In november 2018 wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times