EN | NL

Eerstejaars studenten CMD presenteren hun projecten op het Future Flux Festival

15/06/2018

Het Future Flux Festival, georganiseerd door RDM Rotterdam, staat dit jaar in het teken van Meet the makers. Midden tussen de dronefabrikanten en hypermoderne technologische hoogstandjes staan er twee stands van eerstejaars studenten Communicatie en Multimedia Design. Zij presenteren vol trots de resultaten van hun opdracht voor EMI rond het thema gezonde leefstijl voor inwoners op Zuid.

Team “Winx Club” ontwikkelde een app voor jongeren die net op zichzelf gaan wonen. Het eetpatroon wat zij van huis uit meekrijgen is niet altijd gezond. In de app “From Scratch” kunnen ze ingrediënten die ze hebben liggen invullen en krijgen dan suggesties voor gezonde recepten. Missende ingrediënten kunnen ze óf aanschaffen bij de supermarkt óf ophalen bij de buren. Buurtbewoners kunnen namelijk in de app aangeven welke producten zij over hebben en beschikbaar stellen voor anderen. Daarmee heeft de app ook nog een sociaal doel.

Het andere team “Johnny Bravo” presenteerde de Game Circle. Dit is een interactief scherm in de vorm van een grote cirkel, wat geplaatst kan worden op pleinen waar bijvoorbeeld meerdere scholen in de buurt zijn. In de Game Circle kunnen jongeren individueel of met teams actieve spellen doen. Een perfecte oplossing voor jongeren die graag gamen, maar meer lichaamsbeweging nodig hebben!

Beide stands hadden behoorlijk wat aanloop en er werd zelfs gesproken met investeerders over het daadwerkelijk uitvoeren van de concepten. De studenten mogen met trots terug kijken op hun resultaten.

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times