EN | NL

Studenten Hogeschool Rotterdam werken aan Feyenoord City

18/06/2018

Foto: Frank de Roo

Studenten van verschillende opleidingen van Hogeschool Rotterdam werken op Zuid, onder anderen aan Feyenoord City & Stadionpark. Het expertisecentrum kreeg de vraag van Algemeen Dagblad (AD) of zij met studenten in gesprek konden over hun onderzoeken en opdrachten. 

Acht studenten gaven afgelopen week een interview over hun werk voor Feyenoord City en Stadionpark dat zij ofwel in opdracht van de gemeente of via de club Feyenoord uitvoerden. De opleidingen van de studenten is divers: van Vastgoed & Makelaardij tot Leisure Management en van social work tot commerciële economie.

Zo wordt vanuit Social Work al zes jaar samengewerkt met Feyenoord (de club) aan sociaal maatschappelijke projecten met ongeveer 50-60 eerste- tot en met vierdejaars studenten per week. Op deze wijze worden zij opgeleid voor het social work beroep waarbij flexibiliteit en snel schakelen naast vakkennis centraal staat. Ook vanuit de opleiding Sportmarketing management wordt al meerjarig samengewerkt met zowel de club als de gemeente.

"De vraagstukken van Feyenoord City worden vanuit al deze verschillende hoeken bekeken, wat ook resulteert in een verscheidenheid aan oplossingen. Zeer gewenst", volgens kwartiermaker Edu Jansing. "Feyenoord City is enorm in ontwikkeling en heeft de hulp van studenten nu én in de komende tijd hard nodig."

Bij een aantal opleidingen is Feyenoord City al jaren een visvijver voor studentprojecten. Zowel voor de opdrachtgever als voor de hogeschool een uitgelezen kans om te experimenteren en nieuwe inzichten op te doen. Het mes snijdt aan twee kanten: de studenten kunnen ervaring opdoen, en Feyenoord City kan testen in hoeverre allerlei op de tekentafel bedachte zaken ook werkelijk werken. ,,We hebben zo handjes, werk waar we zelf niet aan toekomen. En er komen oplossingen naar boven, die we zelf niet hadden bedacht’’, aldus Edu Jansing. 

Lees het hele artikel hier

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel