EN | NL

Atelier-Café #4 met als thema Studeren op Zuid

03/07/2018

Studentenhuisvesting in Rotterdam is, net als in andere universiteitssteden, een lastig vraagstuk. Studenten bouwkunde aan Hogeschool Rotterdam bedachten een slimme manier om studentenwoningen te bouwen (BLOX). Ze bespraken het idee tijdens het vierde en laatste Atelier-Café op de Architectuur Biënnale (IABR).

“Het zijn net Lego-blokjes”, vertelt bouwkundestudent Martijn Houweling, samen met studiegenoot Lars de Jongh. “Eén legoblokje is een studentenwoning voor vier. Je kunt de woningen stapelen, maar het is ook mogelijk de studentenwoningen uit te bouwen naar een appartement - eventueel met meerdere verdiepingen voor een gezin - zodat de student eigenlijk niet hoeft te verhuizen na het afstuderen.''

De Atelier-Cafés tijdens het IABR zijn georganiseerd om discussie op gang te brengen tussen verschillende partijen (student, docent, expert, onderzoeker). Daarnaast is het voor deze studenten Bouwkunde interessant om de mening van anderen over hun project te horen.

Zij gingen tijdens het debat in gesprek met onder andere twee studenten Ruimtelijke Ontwikkeling en Planologie, die juist vanuit een heel ander perspectief naar het probleem keken. “Wij zien studenten juist als springplank voor een wijk om er bovenop te komen. Studenten brengen meer cohesie in de wijk vanwege hun levensstijl. Het is dus goed om studenten in de wijk te hebben.’’

De Atelier-Cafés zijn onderdeel van de Internationale Architectuur Biënnale en zijn georganiseerd door EMI in samenwerking met de Veldacademie en AIR.

De Atelier-Cafés worden gevolgd door OPEN Rotterdam.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems