EN | NL

Studenten presenteerden de resultaten van hun onderzoeken

13/07/2018

Dit jaar waren studenten welkom op verschillende evenementen binnen Hogeschool Rotterdam en in de stad om hun onderzoeken op Zuid te presenteren. 
 
Ouders in de Spotlights
Op 20 juni vond het derde afstudeersymposium Ouders in de Spotlights plaats. Vijfentwintig studenten presenteerden, samen met docenten en onderzoekers van het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid, de resultaten van hun afstudeeronderzoeken over de samenwerking met ouders. Lees hier meer.

Atelier-Cafés
In samenwerking met AIRDe Veldacademie en Museum Rotterdam werden in juni drie Atelier-Cafes georganiseerd. Studenten en andere experts en partners gingen in gesprek over de ruimtelijke en maatschappelijke veerkracht op Rotterdam Zuid. De onderwerpen waren: Reyeroord, Feyenoord City en Studeren op Zuid. Twee daarvan vonden plaats op het IABR, één op de slotdag van de Just City Designweek. Centraal stonden de bevindingen uit het veld van studenten van Hogeschool Rotterdam en de TU Delft die samen met EMI en  De Veldacademie werken in het Fieldlab Social Resilience.  
 
 
Expositie Gezond op Zuid
Eerstejaars CMD-studenten presenteerden op 1 juni hun onderzoeksresultaten, aansluitend bij het programma Gezond op Zuid. De opdracht bestond uit twee delen, waar in zowel de eigen (gezonde) leefstijl als die van de bewoners in de zeven focuswijken centraal stond. Tijdens de expositie lieten de studenten zien welke inzichten ze hebben opgedaan.

Future Flux
Het Future Flux Festival, georganiseerd in de Onderzeebootloods op Heijplaat, stond dit jaar in het teken van ‘Meet the makers’. Midden tussen de dronefabrikanten en hypermoderne technologische hoogstandjes stonden eerstejaars studenten Communicatie en Multimedia Design. Zij presenteren vol trots de resultaten van hun opdracht voor EMI rond het thema gezonde leefstijl voor inwoners op Zuid. Lees hier meer over dit bijzondere evenement. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren