EN | NL

Rondleiding met Zakia Guernina

04/10/2018

Zakia Guernina is sinds september het nieuwe lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam. Zij neemt o.a. het thema Innovatie onder haar hoede, waar direct haar link ligt met het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie. Om haar kennis te laten maken met de vraagstukken op Zuid en inzet en werk van studenten van de hogeschool organiseerde EMI een rondleiding langs initiatieven en locaties in het gebied.

Samen met directeur Carolien Dieleman en Sabine Maertens, hoofd Marketing, startte Zakia op de middelbare school Olympia in IJsselmonde. Daar maakte zij kennis met het programma Mentoren op Zuid. Na de les, o.l.v. programmamedewerker Soesja Pijlman, gingen mentoren met hen in gesprek.

In de EMI Werkplaats gingen programmaleider Rineke Kraaij (Mentoren op Zuid) en de programmaleider en -medewerkers Wietske Willemse, Samira Kossir en Samira Moubtahij-El Idrissi van Mama’s Garden aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden verder in gesprek met het nieuwe CVB lid.

Via voedseleducatie010 hielpen leerlingen van Vakcollege De Hef bij het bereiden van de lunch die plaatsvond in De Veldacademie, een van de samenwerkingspartners van EMI. Daar presenteerde programmaleider Gezond op Zuid Joke Mulder een aantal eindresultaten van studenten van de opleiding Communicatie Multimedia Design en sprak over het thema Design Thinking in Healthy Lifestyle. De afsluiting van de dag werd ingevuld door het programma Urban Innovatie. Programmaleider Arjen van Susteren presenteerde samen met collega's Mark Wissing en Vincent Schipper, trainee (voorheen stagiair) Ferhat Dogan en stagiair Wijnand de Bie het thema Resilience en ging onder andere dieper in op hun onderzoek over een stadsbreed vraagstuk en voor hogeschool zeer relevant onderwerp te weten het tekort aan studentenwoningen.

Een ochtend met een propvol programma waarin naast presentaties ruimte was voor interessante gesprekken over innovatie en maatschappelijke onderwerpen en projecten op Zuid.

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel