EN | NL

Move2Social Rotterdam

20/09/2018

Dit najaar nemen 14 sociaal ondernemers uit Rotterdam deel aan het programma Move2Social Rotterdam. Dit progamma, waar Hogeschool Rotterdam partner van is, begeleidt de sociaal ondernemers bij vraagstukken over ondernemerschap, financiering en strategie. Ze worden hierin bijgestaan door experts uit de regio, waaronder docenten en studenten van de hogeschool. Het doel van het programma is: werken aan levensvatbare sociaal ondernemingen die de maatschappij een beetje mooier maken.

Het doel van Move2Social sluit aan bij het programma Sociaal ondernemerschap van EMI, het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie. Binnen het programma van EMI worden studenten en docenten in contact gebracht met maatschappelijke vraagstukken en (beginnende) sociaal ondernemers in Rotterdam Zuid. Zij helpen hen met de uitwerking, uitvoering en onderbouwing van hun business case. Binnen die samenwerking wordt gezocht naar creatieve manieren om de werkloosheid in Rotterdam Zuid aan te pakken.

Vanaf de start van het Move2Social programma is de community Marketing of Social Business betrokken. Dit differiëntatieprogramma van de opleiding Commerciële Economie leidt studenten op tot sociaal ondernemende marketeers die breed inzetbaar zijn. Zij leren daarbij de balans te behouden tussen commerciële en maatschappelijke winst.

De studenten worden ook ingezet tijdens programma Move2Social Rotterdam. Het programma bestaat uit 10 workshops en 5 expertsessies, die worden ingevuld door Rotterdamse experts op het gebied van de verschillende delen van een businessmodel. Op donderdag 20 en 27 september geven twee docenten van Hogeschool Rotterdam Business School workshops over het opzetten van een business case en over purposegedreven marketing. Aan de hand van de theorie van Harvard Business Review: Guide to Building Your Business Case gaan vierdejaarsstudenten van de minor Business Innovation de sociaal ondernemers helpen de inzichten en tools naar de eigen praktijk te vertalen.

Wekelijks wordt een aantal deelnemers van Move2Social Rotterdam geïntroduceerd op de website www.move2socialrotterdam.nl

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief