EN | NL

Jaaropening Hogeschool Rotterdam 2018

12/09/2018

 

‘’Wij zetten in op contextrijk onderwijs, waarmee we studenten voorbereiden op de nieuwe dynamiek van deze veranderende wereld. Onderzoek helpt bij de zoektocht naar deze nieuwe toekomst.’’ 

Op 6 september organiseerde Hogeschool Rotterdam de jaaropening van het collegejaar 2018-2019. Onder het toeziend oog van vele medewerkers, studenten en relaties trapte Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur, het collegejaar af. Hij wierp een blik op de toekomst en naar wat de hogeschool doet om haar onderwijs beter te maken. En introduceerde hij het nieuwe lid van het College van Bestuur Zakia Guernina.

Ook dit jaar ontvingen spraakmakende projecten en studenten beloningen voor hun succesvolle resultaten. De Overtref Jezelf Award werd uitgereikt aan Marijn van der Ploeg (WdKA) om haar financieel te ondersteunen bij de realisatie van haar documentaire over Syrische vluchtelingen na hun aankomst in Nederland. Daarna werden de Bachelor Awards uitgereikt aan talentvolle studenten; Tessa Nicolaas, Steven Boonstra en Lemar Zadran. Tessa werkte in haar vierde jaar als pabo-student bij het programma Wetenschap en Techniek van Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie. Met haar project, waarmee zij op een inspirerende wijze vorm geeft aan het onderwijs van de toekomst, heeft Tessa de derde plaats en een prijs van maar liefst €1000,- gewonnen.

Naast vooruitkijken, werd er teruggeblikt op de afgelopen jaren van Angelien Sanderman. Zij nam afscheid als lid van het College van Bestuur en had daar onder meer EMI in portefeuille. In haar afscheidsspeech benadrukte zij de meerwaarde van het programma Mentoren op Zuid.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems