EN | NL

EMI zit aan tafel bij Stadslab Maashaven

19/10/2018

Dinsdag 5 oktober vond de vijfde stadslabbijeenkomst plaats in de Maassilo. Met verschillende stakeholders zoals gemeente Rotterdam, culturele initiatiefnemers en bedrijven langs en in de Maashaven bouwt het Stadslab Maashaven aan gemeenschappelijke gronden om vanuit daar het gebied verder te ontwikkelen. Betrokkenen van verschillende achtergronden gingen met elkaar in gesprek over de initiatieven en projecten, verdeeld over vier thema’s. Vanuit EMI namen vanuit het programmaleider Urban Innovation Arjen van Susteren en Sabine Maertens deel aan de gesprekken Activeren en Banen.

De middag werd geopend door Arzu Ayikgezmez, Stadslab Maashaven. Zij  gaf een inleiding over stadslabs in het algemeen en de huidige positie van het Stadslab Maashaven in het bijzonder. In workshopsetting bespraken de ruim 40 deelnemers de thema’s Ontmoeten, Educatie, Activeren en Banen, allemaal vanuit hun eigen kijk en belangen. Naar aanleiding van de workshops werden activiteiten op korte termijn en aandachtspunten voor de lange termijn gedefinieerd.

Concrete resultaten zijn die uit de middag kwamen waren een lokaal uitzendbureau en een permanente expositieruimte op een schip in de Maashaven. Deze voorbeelden zijn sprekend voor de actieve houding van het stadslab en bieden mooie perspectieven. Naast het verzamelen van input en ideeën kwamen er contacten tot stand die meteen nuttig bleken: vraag naar arbeidskrachten vanuit het bedrijf Quaker/PepsiCo kon beantwoord worden met een aanbod vanuit de Wijkcoöperatie Afrikaanderwijk.

De ontwikkelingen rond Maashaven bieden een mooie context met interessante vraagstukken waarin studenten van uiteenlopende opleidingen van Hogeschool Rotterdam kunnen werken.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen