EN | NL

WDKA studenten op tour door Rotterdam Zuid

02/11/2018

Op dinsdag 30 oktober gingen studenten van de Willem de Kooning - major Lifestyle Transformation Design - op tour door Rotterdam Zuid. Door aanwijzigen via Instagram kwamen zij op diverse locaties. De betekenis van deze plekken hebben zij vastgelegd op beeld en gedeeld via het account @kooningopzuid. Zo ontstond er een overzicht van al het moois op Zuid.  

Vanaf de Erasmusbrug werden de studenten per watertaxi naar de Maashaven gebracht. Aangekomen bij het Gemaal introduceerde Annet Otterloo de Wijkcoöperatie en wat het initiatief sinds de start heeft gedaan in de Afrikaanderwijk. Olivier Scheffer nam het woord over en vertelde zijn verhaal als 'wildsnoeier'. Angele Diesfeldt van EMI op Zuid gaf ten slotte instructies over de Kooning op Zuid Instagram Tour. 

Bij het gemaal werden de eerste selfies van de groepen geplaatst op Instagram. Hierop ontvingen zij de tips om naar de volgende locatie te komen. De studenten werden langs verschillende kunstwerken, winkelstraten, ontmoetingsplekken en organisaties geleid. De eindlocatie was de Veldacademie, tevens de onderzoekslocatie waar de studenten tijdens het verloop van hun major verder werken aan hun onderzoek.

Aan het eind van de middag werd er op de hastag #kooningopzuid gezocht en beschreven de studenten wat zij tijdens de tour zijn tegen gekomen, wie zij hebben gesproken, wat zij ervan hebben geleerd en hoe dit is vastgelegd op beeld. De tour werd afgesloten met een borrel bij Cafe Wereldhaven.  

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems