EN | NL

Stadmakerscongres 2018

09/11/2018

Op het Stadmakerscongres gingen studenten van verschillende opleidingen (mbo en hbo), hogescholen en universiteiten in gesprek over de thema’s: inclusiviteit, verbinding en huisvesting in de werkplaats ‘Veerkrachtige Woonwijken’.

In de kleine zaal pitchte alumnus Ferhat Dogan samen met Wijnand de Bie hun observaties over huisvesting voor jongeren en studenten. Niet belangrijk, maar essentieel voor binding van jong professionals aan de stad. Eerder op het congres werden zij over ditzelfde thema samen met Martijn Houweling geïnterviewd door OPEN Rotterdam.

Studenten Leendert Schot en Romeo Boertien van de opleiding Vastgoed en Makelaardij vertelde over hun onderzoek over gebiedsontwikkeling in de wijk Reyeroord en gingen dieper in op het thema inclusiviteit. Meerdere studenten van het Instituut voor Gebouwde omgeving waren aanwezig om deel te nemen in de tafelgesprekken.

In het tafelgesprek met het thema verbinding werd door Albeda stagiaires Didi Pontier en Aleyna Varsak van het EMI programma Mama’s Garden gediscussieerd over jonge kwetsbare moeders die wonen in Rotterdam Zuid en waar deze groep behoefte aan heeft in de stad. Een van de gesprekspartners was Wethouder Armoedebestrijding, Schuldaanpak en Informele Zorg Michiel Grauss. Ook studenten Social Work van Hogeschool Rotterdam deelden hun observaties over jongeren in de stad. Zij werken samen aan projecten met Museum Rotterdam in de Wijk Hillesluis.   

Het Stadmakercongres is georganiseerd door AIR Rotterdam. De werkplaats ‘Veerkrachtige Woonwijken’ is in samenwerking met de Veldacademie en LOKAAL Rotterdam tot stand gekomen.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee