EN | NL

Wethouder Moti maakt kennis met MoZ op RVC De Hef

05/12/2018

“Een mentor fungeert als een positief rolmodel”, constateert wethouder Moti (Werk, inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid) tijdens zijn werkbezoek aan RVC De Hef. Hij maakt hier onder andere kennis met het programma Mentoren op Zuid. Leerlingen uit de internationale schakelklas, mentoren, studentmedewerkers en docenten gaan met de wethouder in gesprek over hun ervaringen.

Bij het programma worden leerlingen uit een klas van een middelbare school één op één gekoppeld aan studenten van Hogeschool Rotterdam. Gedurende twintig weken komen ze elke week een uur samen en brengen tijd door met elkaar. In dit uur kunnen ze werken aan school, maar ook persoonlijke ontwikkeling en loopbaanoriëntatie zijn onderwerpen die aan de orde komen. Daarnaast is het bouwen aan een relatie een belangrijk punt. “De eerste keer is een beetje spannend”, geeft één van de aanwezige leerlingen toe. Maar de ervaring van alle aanwezigen is dat de band die uiteindelijk opgebouwd wordt, heel bijzonder is. Een mentor vertelt: “Met mijn oude mentee hou ik nog steeds contact via social media.” Een andere mentor kreeg een kaartje met daarop “bedankt voor alles”. 

Ook Selma Klinkhamer, directeur van RVC De Hef is positief over de mentoring: “We gunnen elke leerling een mentor.” Aan het begin van de bijeenkomst staat er altijd koffie en thee klaar. “Daarmee zeggen we ook: je bent welkom.” Op de vraag van de wethouder hoe de resultaten gemeten worden zegt Selma Klinkhamer: “Sommige resultaten zijn niet te meten. Je kunt wel kijken naar schoolcijfers, maar groei van zelfvertrouwen kun je niet uitdrukken in een cijfer. En we zien die groei wel degelijk tijdens het traject.” Alle aanwezigen beamen de meerwaarde voor alle partijen die deelnemen aan MoZ en dat is de kracht van het programma. “Alle betrokkenen krijgen de ruimte voor hun eigen ontwikkeling: van mentee tot en met studentmedewerker”, concludeert een mentor.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren