EN | NL

Nog plekken beschikbaar voor WERKplaats op Zuid

09/01/2019

Praat en denk mee in één van de workshops tijdens WERKplaats Zuid 2019. Op 17 januari van 11.30 uur tot 16.30 uur maak je kennis met alle programma’s van EMI op Zuid in Theater Zuidplein. Vraagstukken rondom wonen, werk, kunst en cultuur, onderwijs en gezondheid op Rotterdam Zuid vormen het uitgangspunt voor inspirerende sessies en presentaties. De studenten die zich het afgelopen halfjaar hebben ingezet voor EMI op Zuid presenteren hun inzichten.

 

 ''Het is mooi dat je tijdens zo’n middag in een gemoedelijke setting, waarin iedereen gelijk is, met elkaar nadenkt over thema’s." bezoeker WERKplaats Zuid 2018

 

Vanaf 11.30 uur heten we je welkom met koffie, thee en een broodje. Om 12.30 uur start het programma met een welkom van Emmelien Matthijsse (directeur Theater Zuidplein). Daarna volgt een vraaggesprek tussen Liesbeth Levy (directeur Stichting LOKAAL) en Marco Pastors (directeur NPRZ), Zakia Guernina (Lid CvB Hogeschool Rotterdam) en Carolien Dieleman (directeur EMI op Zuid). De workshops beginnen om 13 uur. Vervolgens is er om 14.30 uur tijd voor een high tea en een plenaire afsluiting. We sluiten af met een borrel.

Deelname aan het evenement is gratis maar aanmelden is verplicht. Sommige workshops zijn al vol, dus weer er snel bij. In onderstaande workshops zijn nog plekken beschikbaar. 

Urban Innovation
Hebben studenten behoefte aan Zuid en heeft Zuid eigenlijk wel behoefte aan studenten? In WERKplaats 4: Urban Innovation ga je onder leiding van Bert van Meggelen met (oud-) studenten en praktijkprofessionals in gesprek over de actuele Woonvisie, het Coalitie-akkoord, de Vastgoedmarkt en het Leenstelsel.

Mama's Garden
Mama’s Garden groeit! In WERKplaats 5 maak je kennis met de verschillende onderdelen van Mama’s Garden en zie je hoe de ontmoetingsplek echt een verschil kan maken voor studenten en moeders van Zuid.

Gezond op Zuid
Zelfregie is een belangrijk thema binnen een gezonde leefstijl. Welke interventies kunnen wijkverpleegkundigen inzetten om dat te bewerkstelligen? Ga Gezond aan de Slag in WERKplaats 6.

Mentoren op Zuid
Onze studentmentoren werken met een app voor reflectie op de mentorbijeenkomsten. Hoe zorg je er in tijden van usability en gamification voor dat zij deze app tijdig en volledig invullen? Student CMD Furgale Gallant geeft een workshop waarin gewerkt wordt aan prototypes in WERKplaats 7.

Klik op deze link om je aan te melden voor één van bovenstaande workshops. We zien je graag op 17 januari.

Hieronder zie je de videoregistratie van WERKplaats Zuid 2018. 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren