EN | NL

Nieuwe verbindingen tijdens WERKplaats Zuid 2019

18/01/2019

Positieve geluiden en nieuwe verbindingen tijdens WERKplaats Zuid 2019 in Theater Zuidplein. Op 17 januari maakten de
ruim 180 bezoekers van verschillende achtergronden in acht werkplaatsen kennis met de programma’s van EMI. Studenten die het afgelopen jaar stage liepen en afstudeerden presenteerden hun inzichten. In de workshops werd meegedaan en meegepraat over vraagstukken rondom wonen, werk, kunst en cultuur, onderwijs en gezondheid op Zuid.

 "Wat is er leuker dan je te laven aan de energie en kennis van jonge mensen?"
Ron Bormans

Carolien Dieleman startte met een warm welkom en gaf het woord aan Ron Bormans (Voorzitter CvB Hogeschool Rotterdam). Hij benadrukte het belang van contextrijk onderwijs en hoe Hogeschool Rotterdam daar met EMI invulling aan geeft. Wat volgde was een vraaggesprek tussen Liesbeth Levy, directeur Stichting Lokaal, en Zakia Guernina (lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam), Frank Schutte (projectleider van NPRZ) en Carolien Dieleman. De voorzichtige stijgende lijn op Zuid kan alleen blijven stijgen als we doorzetten. En dat is precies wat EMI doet: doordat er gewerkt wordt in CoP’s, worden vraagstukken doorgegeven en gaan nieuwe studenten door op bestaande thema’s. 

Die thema’s werden vervolgens uitgewerkt in de WERKplaatsen, waar bezoekers zich voor in konden schrijven en waar de directeuren van alle instituten van Hogeschool Rotterdam een actieve rol in hebben. Lees meer over de verschillende WERKplaatsen op onze website, bijvoorbeeld Ouders en lob, Urban Innovation of Kunst en Cultuur. Tijdens de high tea konden de bezoekers kennis maken met studenten die hun afstudeerprojecten presenteerden. 

YMP, spoken word artiest uit Rotterdam Zuid, eindigde de dag. "Want verandering daar zit ver en ander in." Hij lichtte verder toe: "Wat je doet voor bewoners van Zuid, maar zonder bewoners van Zuid dat doe je tegen hen". Carolien Dieleman bevestigde dat in haar afsluiting en benadrukte het belang van de connectie van studenten met bewoners van Zuid. Alle bezoekers ontvingen een groeikristal, want "Rotterdam Zuid is als een kristal: onder de juiste omstandigheden en met genoeg ruimte kan het uitgroeien naar zijn juiste vorm".

In een talkshow werd bij WERKplaats Urban Innovation gediscussieerd over studentenhuisvesting en bij de WERKplaats Kunst en Cultuur namen bezoekers deel aan een hackathon. De deelnemers van Ouders en lob zijn het er unaniem over eens dat de term lob niet aanslaat in het po. Studenten HRM organiseerden de WERKplaats Sociaal Ondernemerschap. In de WERKplaats Wetenschap & Technologie gingen de deelnemers aan de slag met proefjes. Bij Mama's Garden kregen de deelnemers een kijkje in de keuken van het programma. Student CMD Furgale Gallant nam de deelnemers aan WERKplaats Mentoren op Zuid mee in de wereld van apps en prototypes. 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times