EN | NL

WERKplaats Mama's Garden

31/01/2019

In de Serre van Theater Zuidplein hebben deelnemers van WERKplaats Mama’s Garden zich verzameld. Natuurlijk zijn er, naast het programmateam en studenten, ook moeders aanwezig die de bijeenkomsten van Mama’s Garden geregeld bezoeken. Het doel van vanmiddag is ervaringen delen en de bezoekers zelf laten ervaren wat actie onderzoek inhoudt en hoe dit wordt vormgegeven binnen Mama’s Garden. 

Programmaleider Wietske Willemse trapt de sessie af met een korte introductie over Mama’s Garden. Om kennis te maken met één van de onderdelen van het programma werd er een filmpje getoond van studenten van de minor Social Marketing. Daarin vertellen zij over Mama’s Garden als leer- en werkplek voor studenten.

Na de kennismaking kregen de bezoekers twee workshops aangeboden door het hele team om de bezoekers een kijkje te geven in de keuken van Mama’s Garden en te laten ervaren wat er gebeurt tijdens de bijeenkomsten. Tweedejaars student Social Work Elseligia nam de bezoekers aan de hand en speelde het ouderschapsspel, waarbij allerlei vragen en dilemma’s aan bod kwamen. Tegelijkertijd ging Samira, trainee bij Mama’s Garden, aan de slag met een creatieve activiteit en voerde gesprekken met moeders en studenten over de bijeenkomsten. Nino, ook student aan de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam, zei tijdens het gesprek: ‘’Moeders vinden het interessant om iets te horen over andere achtergronden en culturen. Hoe maak je de vertaalslag naar het opvoeden van je kind in Nederland?”.

"De eerste stap van Actie Onderzoek is erachter komen wat de unieke waarden zijn van je organisatie."
Harry Kruiter, oprichter Instituut voor Publieke Waarden

Daarna werden de bezoekers door Publieke Waarden meegenomen in Actie Onderzoek onder leiding van Harry Kruiter. Hoe zet je goed Actie Onderzoek op, wat houdt het precies in en wat is het verschil met wetenschappelijk onderzoek? Vragen die Harry Sluiter beantwoordde tijdens zijn presentatie. Hij begon met de vraag: ‘’Wat is de unieke waarde van Mama’s Garden?’’ Er is gezamenlijk nagedacht over datgeen wat Mama’s Garden onderscheidend maakt. Termen als oprecht eerlijk, vertrouwen, tijd voor moeders, laagdrempelig en inzicht in elkaar werden benoemd. Ook kwam ter sprake dat er studenten worden ingezet van verschillende niveaus, jaren en studierichtingen die allen op basis van gelijkwaardigheid aansluiten bij de moeders. 

De positieve sfeer en houding van alle deelnemers en de inhoudelijke bijdrage van de studenten maakt dat Mama’s Garden terugkijkt op een mooie bijeenkomst!

Lees hier hoe de WERKplaats Wetenschap & Technologie verliep.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief