EN | NL

Student HRM coacht bewoner van Zuid

07/02/2019

De afgelopen maanden heeft HRM-student Yasmina Moussane een bewoner uit Rotterdam Zuid, en deelnemer aan WerkKracht, gecoacht. Vanuit de minor Human Talent Development heeft zij met haar coachee in een aantal sessies gewerkt aan het ontdekken en verder ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten.

In Rotterdam Zuid zijn relatief veel werklozen. Het project WerkKracht, waarin EMI vanuit het programma Sociaal Ondernemerschap bij betrokken is, richt zich op het ontdekken en ontwikkelen van onbenutte talenten van bewoners, met als doel de stap te zetten naar betaald werk. De coachee van Yasmina heeft deelgenomen aan het project en werd voor een deel van het traject gekoppeld aan Yasmina. Ze is oorspronkelijk grafisch designer en doet nu vrijwilligerswerk bij een drukkerij. Verder is ze actief bij haar kerk en helpt ze haar moeder op diverse vlakken. Het liefst zou ze een eigen bedrijf starten. Met die vraag kwam ze in eerste instantie dan ook bij Yasmina terecht. “Ik heb toen gezegd dat ik daar onvoldoende verstand van heb en dat ik alleen kan coachen op coachbare kwesties”, aldus Yasmina. “Samen hebben we een mindmap gemaakt van valkuilen die mijn coachee heeft. Uiteindelijk hebben we gekozen om aan de slag te gaan met ‘prioriteiten stellen’ en ‘nee zeggen’.”

"Mijn coachee zag het als een cadeau dat ik er was."
Yasmina Moussane

Om prioriteiten te stellen moet je kunnen plannen en structuur aanbrengen. Dus kreeg de coachee van Yasmina de opdracht om een weekplanning te maken. “Wat opviel is dat ze geen rustmoment inplande voor zichzelf. Ik heb haar dus opnieuw naar de planning laten kijken”, vertelt Yasmina. Om invulling te geven aan het andere onderwerp kreeg ze een heldere opdracht mee: “kies een situatie in de praktijk waarbij je daadwerkelijk nee gaat zeggen”. De ervaring was heel bijzonder voor Yasmina: “Het geeft veel waardering als je iemand coacht die het licht weer ziet”.

De afsluiting van de training bestond uit een workshop CV check. Die workshop gaf Yasmina samen met Fransien Bezemer, die dezelfde minor volgde. “We hebben gekeken naar wat er verbeterd kon worden en diepgaand over de ontwikkelpunten gesproken. Ik heb mijn coachee op weg kunnen helpen en nu hoop ik dat iemand het verder oppakt om haar echt aan het werk te krijgen.” Binnen het project WerkKracht wordt de coachee van Yasmina verder gecoacht. 

  


Ook studenten van Rob den Exter gingen aan de slag met een programmaonderdeel van Sociaal Ondernemerschap. Ze organiseerden trainingen voor sociaalmaatschappelijke ondernemers van Zuid. Meer lezen...

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief