EN | NL

HRM studenten ontwikkelen workshops voor werkzoekenden

08/04/2019

In Rotterdam Zuid zijn relatief veel werklozen. Het programma Sociaal Ondernemerschap richt zich op het vinden van creatieve manieren om de werkloosheid aan te pakken en onbenutte talenten van bewoners te ontdekken en te ontwikkelen. Eerder voerde een HRM student een onderzoek uit naar onbenutte talenten en gaf workshops bij WerkKracht, een trainingstraject voor werkzoekenden. Drie studenten aan de opleiding HRM pakken het stokje over en ontwikkelen nieuwe workshops voor werkzoekenden in Rotterdam Zuid.

Een aandachtspunt voor de workshops is dat ze moeten aansluiten bij de 21st century skills, 11 competenties die mensen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. De studenten hebben onderzocht dat met de komst van de ‘Next Economy’ (volgende fase in de economische ontwikkelingen) de manier van solliciteren gaat veranderen en dat werkgevers meer op basis van competenties gaan werven. Vaardigheden als kritisch denken, creatief denken en ict-basisvaardigheden worden daarmee steeds belangrijker als mensen op zoek gaan naar een baan.

"Door middel van dit project kan ik een steentje bijdragen aan een maatschappelijk probleem en het effect van onze oplossing ook gelijk zien.”
Isabeau, student HRM

Ook het soort werk verandert, hebben de studenten geconstateerd. Bedrijven werken steeds meer met ZZP’ers en uitzendkrachten. Dit betekent dat mensen vaker moeten solliciteren. Wat de HRM studenten  betreft is ‘personal branding’ dus een belangrijk onderwerp van een workshop: hier komen de onderwerpen presenteren en bedrijfsetiquette aan bod. Werkgevers noemen de presentatievaardigheden als een belangrijke eis bij laaggeschoolden. Hier komt de eerste indruk en een professionele houding bij kijken. Dat ze in dit project naar de menselijke kant van het HR vak kon kijken, vond student Annemarie een absolute pre: “Het ging bij onze voorgaande projecten vooral om het grote plaatje: de winst en omzet. Door middel van dit project krijg ik inzicht in een andere kant van het HR vak. Hierdoor kan ik breder kijken naar het vak en naar de mens. De sociale insteek sprak mij dan ook zeer aan.”

Uiteindelijk hopen de studenten de doelgroep op korte termijn aan werk te helpen en vervolgens te blijven binden aan bedrijven. Student Isabeau vult aan: “Er is nog steeds veel werkloosheid en ik denk graag mee over hoe dit verminderd kan worden. Door middel van dit project kan ik een steentje bijdragen aan een maatschappelijk probleem en het effect van onze oplossing ook gelijk zien.”

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times