EN | NL

Werkgeluk bij EMI

16/05/2019

Sinds september 2018 besteedt EMI structureel aandacht aan het thema Werkgeluk. Wietske Willemse en Samira el Moubtahij organiseren elke maand een interventie die bijdraagt aan het werkgeluk van de EMI-medewerkers. Daarnaast stond de tweedaagse van EMI volledig in het teken van Werkgeluk en is hieruit volgend een aantal zaken structureel veranderd. 

Wat is Werkgeluk eigenlijk? Wat betekent het voor jou? Op welke wijze kun je als team het Werkgeluk beïnvloeden? Hoe kun je je werk zo inrichten dat jij je talent optimaal kan inzetten en je energieniveau op peil blijft? Wat is belangrijk voor jou? Hoe zorg jij dat de balans goed blijft tussen werk en privé? Dat zijn belangrijke vragen om allereerst samen te beantwoorden als je aan de slag wilt met Werkgeluk. Een eenvoudige en mooie start is er met elkaar over in gesprek te gaan. Voor de een betekent Werkgeluk niet aansluiten bij een app-groep en voor de ander betekent dit een dagelijkse wandeling om even de gedachten te verzetten; het bloed weer te laten stromen en weer fris te kunnen starten. Begrip voor elkaar en bewustwording wat een ieder nodig heeft, geeft iedereen meer rust en ruimte.

 

Uit onderzoek komt een aantal factoren naar voren dat van invloed is op het werkgeluk. Een van deze factoren is je verbonden voelen met anderen.

Dit gaf aanleiding om voor één van de interventies ook andere collega’s uit te nodigen om aan te sluiten. De meditatieweek werd hogeschoolbreed aangekondigd. Tijdens deze week zijn in totaal 80 mensen de dag gestart of geëindigd met een meditatie op de locatie Rochussenstraat. Niet alleen collega’s van die locatie sloten aan; men kwam hiervoor zelfs vanaf de Kralingse Zoom.

 

 

Een ander initiatief van Wietske en Samira is het ontwerpen van wandelkaarten. Zelf halen ze geregeld een frisse neus tijdens hun pauze, of ze wandelen tijdens een overleg. Om collega's aan te sporen dit ook te doen maakten ze kaarten met daarop wandelingen van verschillende lengtes. Die zetten ze op een centrale plek bij EMI, zodat anderen ze makkelijk kunnen pakken. Andere interventies waren een EMI-complimentendag, kaartjes met gespreksonderwerpen voor tijdens de gezamenlijke lunch en een Werkgeluk challenge voor de maand mei waarbij alle collega's een placemat kregen met per dag een uitdaging.  

 

Wil je meer weten over dit project of over Werkgeluk in het algemeen, neem contact op met Wietske Willemse en we nodigen je uit voor een korte presentatie.

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel