EN | NL

Living Lab Social Cohesion

10/07/2019

Op 10 juli bezochten 35 internationale stedenbouwkundige en bestuurders - tijdens het Living Lab 'Social Cohesion' - het innovatieve Laurens-woonconcept Samen & Anders (S&A). Hun bezoek was onderdeel van de Urban Resilience Summit 2019, georganiseerd door de Rockefeller Foundation in samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

Projectleider Sociale Innovatie bij Laurens Wonen Bob Janse nam het internationale gezelschap mee in de transformatie naar de innovatieve woonvorm waarin mensen betaalbaar kunnen wonen en elkaar helpen. Studenten Quincy Maan en Daphne Kusters van de opleidingen Ruimtelijke Ordening en Planologie (Instituut Gebouwde Omgeving) en Lifestyle & Transformation Design (Willem de Kooning Academie) toonden de veelzijdigheid van S&A en het positieve rendement van het innovatieve woonconcept Samen & Anders van Laurens.

"Studenten komen met vernieuwende ideeën en oplossingen. Dit kan (vervolg)onderzoek een nieuwe dimensie geven."
Daphne Kusters

De studenten presenteerden hun onderzoeksresultaten aan het internationale gezelschap. Na de presentatie volgde een korte rondleiding. Tijdens een wandeling door het gebouw kregen de bezoekers de mogelijkheid meer vragen te stellen aan de studenten. Om echt het gevoel van de bewoners over te brengen, mochten zij een kijkje nemen in de kamer van bewoonster Jolanda.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief