EN | NL

Instagramtoer #Kooningopzuid: een kennismaking met passie

12/09/2019

Van onze correspondent ter plaatse: Joey Koene

Een Instagramaccount bomvol creatieve foto’s met ieder een eigen invalshoek, en bijzondere quotes. Dat is het eindresultaat van twee inspirerende edities van #KooningopZuid. De mooiste inzendingen werden beloond met een prijs, maar wie is nu de echte koning op Zuid?

Door het hart van de Afrikaanderwijk

Vrijdag 6 en dinsdag 10 september vond het evenement #KooningopZuid plaats op Rotterdam-Zuid. #KooningopZuid is een creatieve kennismakingstoer voor studenten van Hogeschool Rotterdam. Doel: de studenten inzicht geven in de initiatieven en werkwijzen op Zuid. In groepen wandelden de studenten door het hart van de Afrikaanderwijk langs mooie, inspirerende locaties. Onder andere Pow! Wow!, NIFFO Galerie, Rotterdamsche Confituur en het Monument voor de gastarbeider lagen op de route. Op de verschillende locaties waren sprekers aanwezig die, ieder op hun eigen manier, een bijzonder verhaal vertelden. Alle sprekers zijn nauw verbonden met Zuid en wisten met hun passie de studenten te raken en te inspireren.

 

"Jij bent kapitein van jouw eigen schip.’’  

 

Verhalen die je raken

Onder de sprekers waren Archell Thompson en Lorenzo Elstak, die hun verhaal en open visie deelden met de studenten.
Beide heren zijn, mede dankzij hun mentaliteit en visie, een prachtige onderneming gestart in en vooral ook mét Rotterdam.
Archell Thompson sprak de studenten toe voor het Monument voor de gastarbeider. Een uniek monument, bedoeld om waardering uit te spreken naar alle gastarbeiders die in de jaren ’60 naar Nederland kwamen. Archell sprak over zijn verleden en het heden en leerde de studenten: “Vergiffenis is een groot goed.”
Lorenzo Elstak verzorgde de afsluiting op beide dagen. De kern van zijn verhaal vatte hij samen in de krachtige quote: "Jij bent kapitein van jouw eigen schip.’’ 
Lorenzo wilde de studenten meegeven dat zij met hun eigen keuzes de route van hun leven kunnen bepalen. Daarmee werd de middag besloten en konden de studenten huiswaarts met een hoop nieuwe inzichten, inspiratie en een mooi beeld van de mogelijkheden op Zuid.

Benieuwd naar de foto’s en quotes? Volg #KooningopZuid via Instagram.

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

May you live in interesting times