EN | NL

Nieuwe website voor Mentoren op Zuid

11/11/2019

"Mooi, overzichtelijk en duidelijk." Zo luidt de reactie van Gaby de Boer, docent bij Thomas More Hogeschool, op de nieuwe website van Mentoren op Zuid (MoZ). In het bijzijn van een groep direct betrokkenen werd www.mentorenopzuid.nl gelanceerd. 

Waarom een nieuwe website? Gert-Jan van der Maas, programmamedewerker MoZ, lichtte deze vraag toe: "Toen het programma begon, koppelden we 20 studenten aan leerlingen op Zuid. Ondertussen zijn het meer dan 1.200 studenten die wekelijks scholen in Rotterdam-Zuid bezoeken. Dan is een website een logische volgende stap, waarop verschillende partijen informatie kunnen vinden en waarop het gevoel van Mentoren op Zuid overgebracht kan worden."


"De kleuren van de nieuwe website hebben we bewust gekozen."
Annemieke Loef, Just

Complementaire kleuren
Bij de ontwikkeling van de website is nauw samengewerkt met communicatiebureau Just uit Leiden. Annemieke Loef vertelt voor welke strategie is gekozen om die MoZ-sfeer goed neer te zetten. "Bij het programma Mentoren op Zuid speelt de persoonlijke ervaring een grote rol. Op de website staan dan ook vooral persoonlijke verhalen, zowel in tekst als video." Ook voor wat betreft de kleuren van de site, heeft Just een weloverwogen beslissing genomen. "Paars en oranje zijn complementaire kleuren. Ze lijken te vloeken met elkaar, maar als je ze naast elkaar zet, dan versterken ze elkaar juist", legt Annemieke uit. "En dat is precies wat er bij MoZ ook gebeurt: de mentor en mentee werken samen tijdens de 20 bijeenkomsten en groeien allebei tijdens het proces, doordat ze het beste uit elkaar halen." 

Community
De volgende stap is het opbouwen van een MoZ-community. De betrokkenheid van de docenten en studenten is groot. Dat blijkt ook uit het enthousiasme waarmee er werd meegewerkt aan de verhalen. Met het delen van de verhalen en ervaringen hoopt het programmateam andere docenten en studenten aan te sporen om ook onderdeel te worden van de community. Daarnaast worden ook nieuwe opleidingen, scholen op Zuid en mbo - en hbo-scholen enthousiast gemaakt om zich aan te sluiten bij MoZ. Het doel? "De stip op de horizon is 2.000 leerlingen een mentor te bieden."

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief