EN | NL

Kick-off coachingstraject studenten minor Human Talent Development

19/11/2019

In september startten tien studenten met de minor Human Talent Development (HTD). Gister was de aftrap van een onderdeel van de minor: een coachingstraject waarbij de studenten gekoppeld worden aan iemand die om uiteenlopende redenen niet aan het werk is, maar dit wel wil. Veelal betreffen dit hoogopgeleide migranten die door de bomen het bos niet meer zien en een steuntje in de rug nodig hebben. Tijdens deze aftrap zagen de studenten en cliënten elkaar voor het eerst.

De studenten, afkomstig van de opleidingen HRM, Logistiek Management, Facility Management en Social Work, gaan allemaal netjes op een rijtje zitten. De cliënten schuifelen er ongemakkelijk omheen. Het is meteen duidelijk: dit is een lastig moment voor alle aanwezigen. Beide groepen zijn bijeen om kennis te maken met elkaar en om tot een goede match te komen. De komende paar maanden gaan zij één-op-één met elkaar aan de slag rondom een coachingsvraagstuk, waarbij de studenten hun coachingsvaardigheden verder ontwikkelen. De studenten en cliënten leren ook van elkaar: hun werelden liggen vaak ver uiteen. Het uiteindelijke doel is dat de cliënten weer aan het werk gaan, maar soms komen er gedurende het traject andere vraagstukken naar boven. 

"Het is okee om niet zakelijk te zijn, maar om je persoonlijk op te stellen."
Yasmina Moussane

Verloren


Dat weet ook Yasmina Moussane, die vorig jaar al meedeed aan de minor HTD en nu komt vertellen over haar ervaring. "Ik coachte een vrouw die heel actief was op verschillende gebieden en het liefst een eigen bedrijf wilde opstarten. Terwijl we een mindmap maakten, kwamen we tot de conclusie dat ze moeilijk 'nee' kan zeggen. Dat werd dus ons doel om aan te werken." Voordat Yasmina haar verhaal doet, wil ze van zowel de studenten als de cliënten weten wat ze verstaan onder coaching. "Dat je dingen wilt delen in een veilige en open omgeving", aldus een van de studenten. Een dame die vijf jaar geleden uit Mexico kwam en hier een master volgde, maar er niet slaagt om werk te vinden, vertelt wat zij verwacht: "Ik zou graag meer over de maatschappij hier willen leren. We zijn hier een beetje verloren. We willen iemand die ons wegwijs maakt en een brug kan slaan naar het werkveld."

Speeddates
Tijdens een kennismakingsoefening en drie speeddates leren de studenten en de cliënten elkaar beter kennen. Aan het eind van de bijeenkomst schrijven ze op een vel papier met wie ze het liefst samen willen werken de komende tijd. De matches worden in de komende paar dagen gemaakt en dan kunnen de duo’s de afspraken gaan inplannen. Benieuwd naar het vervolg? Gedurende het coachingstraject volgen we enkele koppels op de social media van EMI. Hou deze dus in de gaten!

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee