EN | NL

Bezoek aan HR

27/11/2014

Leerlingen rvc De Hef rondgeleid op Hogeschool Rotterdam door hun studentmentoren 

Met een bus arriveren 23 leerlingen van Rotterdams vakcollege De Hef op donderdagochtend 27 november in alle vroegte bij het Museumpark, Hogeschool Rotterdam. Zij werden opgewacht door de hogeschool studenten die hen sinds september begeleiden als mentor.  

De studenten die het keuzevak Mentoren op Zuid volgen kregen van ‘hun’ leerlingen, die zij gedurende 2 onderwijsperiodes (ca. 20 weken) begeleiden, de vraag of zij een keer de hogeschool mochten bezoeken. De leerlingen van deze vmbo op Rotterdam Zuid waren benieuwd hoe een hogeschool er uitziet en waar hun studentmentor zijn of haar lessen volgt.

mentoren   mentoren

Eenmaal binnen in een van de collegezalen werden de aanwezigen welkom geheten door Nienke Fabries, programmaleider Mentoren op Zuid, en Gaby Odinot-Zwarts, docent en begeleider van de studentmentoren van het keuzevak. Hierna gingen de leerlingen met de studenten mee die hen rondleidden in het gebouw. Ze namen ook een kijkje bij de opleidingen van de studentmentoren. De studenten van dit keuzevak komen van uiteenlopende opleidingen zoals gezondheidszorg, logopedie, sociaal pedagogische hulpverlening en de lerarenopleiding dus de leerlingen en de studenten waaierden uit door het hele gebouw.

Martin, student van de opleiding zorgtechnologie:
“ik heb mijn mentee Mehmet een rondleiding gegeven. Hij heeft in een ambulance gezeten en een operatiekamerjas aangehad en dat vond hij wel heel gaaf. Hij was nieuwsgierig en stelde veel vragen en zei dat hij nu wel weet waarom studeren zo belangrijk is.”

De ochtend werd afgesloten in de kantine waar de leerlingen enthousiast napraatten met de mentoren. Een van de leerlingen vertelde dat hij geen beeld had van een hogeschool en hij voor de begeleiding van een mentor ook altijd dacht dat verder leren niks voor hem zou zijn, maar nu ziet hij mogelijkheden om misschien toch een technische opleiding te doen.

“Ik kom uit een dorp in de polder, ik kende deze wereld van deze leerlingen op Zuid helemaal niet, ik vind het bijzonder dat ik daarin een kijkje kan nemen daar leer ik heel veel van”, aldus een van de studenten.

Naomi, leerling van De Hef, vertelt: “Ik vond het eerste gebouw heel anders dan het tweede gebouw waar we naar toe waren gegaan. Ik vond het tweede gebouw van mijn student heel erg mooi. Het is een heel groot gebouw en ik was onder de indruk. De informatie die we kregen vond ik bruikbaar, ik kon er veel mee. De rondleiding vond ik heel leuk en leerzaam. Ik hoop dat we het nog een keer kunnen doen. Ik heb het heel gezellig gehad!” 

Klasgenoot Jani: “Ik vind het erg leuk dat we werden uitgenodigd voor een rondleiding in de Hogeschool Rotterdam. Het leukste vond ik toen we van de 11e verdieping naar beneden gingen en alle klassen langs gingen. En dat ik de mentor van mijn student ontmoette. Het is erg handig om iemand te hebben die je kan helpen met je huiswerk. Je kunt iets van hen leren en zij kunnen iets van jou leren. Wie weet zien jullie mij over een paar jaar!”

mentoren op Zuid

Leerlingen van rvc De Hef met de HR studentmentoren  - 27 nov 2014@Fotografie: René Castelijn / Martin, studentmentor

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel