EN | NL

Alex Hogendoorn winnaar

09/04/2015

winnaar

Tweedejaars student Communicatie Alex Hoogendoorn is de winnaar "KING" van Content & Creatie met de meeste lezers voor zijn blog "Wie een mooie tuin wil, moet onkruid wieden toch?". Hij nam op donderdag 9 april de prijs in ontvangst in de afgeladen zaal van het Islemunda theater. De klassenprijs, uitgereikt door Kenneth Asporaat, ging naar klas VOC2E die geblogd hebben over de Afrikaanderwijk.

Op donderdag 9 april vond het Content Café plaats, de afsluiting van het vak Content & Creatie van de opleidng Communicatie. In de afgeladen zaal van het Islemunda theater in IJsselmonde waren de ruim 150 studenten en verschillende docenten en gasten aanwezig. In het twee uur durend programma waren er klassenbijdrages waarin studenten, alleen of in groep, een persoonlijk verhaal vertelde. Ook waren er verschillende inspirerende verhalenvertellers aanwezig onder wie Kenneth Asporaat, Archell Thompson en hogeschool docent Taco ten Dam.

Bij Content & Creatie, een cursus voor studenten Communicatie van de Hogeschool Rotterdam, gaat het over de kracht van storytelling in professionele context. Het vertellen van verhalen over de essentie van een merk, is van groot belang om publiek te bereiken, ze vast te houden en ervoor te zorgen dat ze hun positieve ervaringen delen met anderen.

Verhalen op Zuid
Er is gekozen voor Rotterdam Zuid. In acht verschillende wijken gingen de studenten daar op zoek naar verhalen. In samenwerking met het experticecentrum werd bij wijze van introductie een (story)bootcamp georganiseerd. Studenten gingen per klas onder begeleiding van een verhalenverteller een wijk op Zuid in en kregen alles te horen over de cultuur en achtergrond van de wijk.

Met veel dank aan de inspirerende rondleidingen en verhalen van:

Aan de studenten vervolgens de taak in een aantal weken op zoek te gaan naar een verhaal en daar een (beeld)verslag van te maken. Alle verhalen staan gepresenteerd op deze website.

 Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems