EN | NL

Bezoek jong OC&W

24/03/2015

Op uitnodiging van Hogeschool Rotterdam (HR) en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) bezochten op dinsdag 24 maart een aantal enthousiaste ambtenaren van het ministerie van OC&W Rotterdam Zuid. Zij wilde graag meer te weten komen over Rotterdam Zuid en de gebiedsgerichte aanpak op Zuid op het gebied van onderwijs.

De start van het programma vond plaats LMC Zuiderpark waar Taco Warmels, directeur LMC Zuiderpark een prestatie gaf over de basis- en kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg die deze VMBO aanbiedt. Nienke Fabries, programmaleider van het programma Mentoren op Zuid, gaf een presenatie over het programma Mentoren op Zuid. een programma waarin studenten van Hogeschool Rotterdam leerlingen op scholen op Zuid coachen en waaraan ook Zuiderpark deelneemt.

Wandelend naar de volgende locatie kregen de aanwezigen een straatcollege van Marina Meeuwisse, programmaleider Sense of the City. Sense of the City focust op praktijkonderzoek dat studenten kan helpen om hun eigen professionaliteit te versterken. Grote aantallen studenten, van verschillende opleidingen, nemen deel aan de straatcolleges om via deze onderzoeksmethode meer inzicht te krijgen in de stedelijke problematiek en de wijken op Zuid beter te leren ‘lezen’. 

In de EMI werkplaats aan de Mijnsherenlaan werd het middagprogramma afgesloten met een presentatie door Carolien Dieleman, directeur EMI. Zij vertelde meer over het experticecentrum en Hogeschool Rotterdam en de relatie met Rotterdam Zuid. In zogenaamde Communities of Practice (CoP’s); samenwerkingsverbanden van onderwijs, onderzoek en werkveld, wordt gewerkt aan complexe vraagstukken op Zuid. Dit levert nieuwe kennis en kunde op voor Zuid en duurzame onderwijsvernieuwing voor de HR. Studenten biedt het een zelfbewuste entree op de arbeidsmarkt. 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI denkt actief mee