EN | NL

Kick-off Gamification

15/09/2015

Op maandag 14 september was om 14:00 uur de aftrap van de minor Gamification van de Willem de Kooning Academie. De groep studenten, afkomstig van verschillende opleidingen zoals Animatie en Vormgeving, kwamen in Gallerie NIFFO (www.niffo.nl) bij elkaar om te starten met Gamification. Tijdens deze minor is het de bedoeling dat de studenten een spel gaan ontwerpen. Door middel van een spel kun je onderwerpen op een andere manier bespreekbaar maken en inzicht vergroten in bepaalde vraagstukken. Eén van de opdrachtgevers van deze minor is het programma Nieuw in 010.

Een week voor de kick-off hadden de deelnemende studenten een ei meegekregen met de opdracht hier een week lang voor te zorgen alsof het hun eigen kind was. De kick-off startte dan ook voor velen met het tevoorschijn halen van hun ei, vaak gewikkeld in doeken of verpakt in een zelf gemaakt bed van dozen. De docent van de minor, Bruno Setola, gaf een korte introductie en vervolgens vertelde programmaleider Wietske Willemse de studenten over het programma en het programma van de Gemeente, Stevige Start, die mede opdrachtgever is.

Helen, een studerende jonge moeder van Antilliaanse afkomst, vertelde vervolgens haar persoonlijke verhaal over hoe zij als jonge (aanstaande) moeder naar Nederland was gekomen. Zij vertelde dat zij graag een buddy had gehad die voor haar een luisterend oor kon zijn. Zij voelde zich vaak eenzaam en had weinig mensen om op terug te vallen. Het uitzoeken van wat ze bij welke organisatie moest regelen, veroorzaakte bij haar veel stress. De andere studenten luisterden aandachtig naar haar en vroegen haar de hemd van het lijf. Inmiddels is zij gesetteld en actief als 3e jaars student. Afgelopen jaar heeft zij als buddy meegedaan met Nieuw in 010.

Andere aanwezigen waren 4e jaars student Maatschappelijk Werk, Samira, die onderzoek doet naar netwerken van zwangeren, Zoë Cochia van galerie NIFFO en vertegenwoordigers van het Centrum Jeugd en Gezin. De laatstgenoemden gaven ook een kijkje in hoe zij binnen Voorzorg/Prezorg met zwangeren samenwerken.

Tot slot mochten de studenten vragen stellen om meer inzicht te krijgen in het programma en met welke onderzoeksvraag zij aan de slag zullen gaan. Vier studenten zullen starten met dit onderzoek.

Op 28 januari zullen de resultaten gepresenteerd worden. Meer informatie volgt.

Interesse in de voortgang van dit onderzoek, neem gerust contact op met Wietske Willemse, w.k.m.willemse@hr.nl

 

Bekijk de uitnodiging >>

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel