EN | NL

Raar maar Waar?

07/10/2015
Op vrijdag 9 oktober 2015 is de aftrap van een projectenreeks Raar maar Waar van studenten van de Hogeschool Rotterdam (HR) op OBS de Toermalijn in Rotterdam Zuid. In het kader van de kinderboekenweek zullen 5 studenten (Pabo en IPO) en 2 docenten een techniekochtend verzorgen voor de groepen 6, 7 en 8 van deze basisschool.
 
Binnen het programma Techniek op Zuid zal komend jaar op verschillende vlakken samengewerkt worden tussen EMI en OBS de Toermalijn.
 
1. PABO docenten en studenten zijn betrokken bij het ontwikkelen van het concept De Havenschool.
Een aantal Rotterdamse basisscholen hebben op initiatief van OBS de Toermalijn besloten hun curriculum in te kleuren met het thema De Rotterdamse haven. Dit vanuit het loopbaanperspectief dat de haven biedt voor alle leerlingen in de Rotterdamse regio. Als hoogtepunten van deze ontwikkeling zullen dit jaar al 2 Havendagen georganiseerd worden voor alle leerlingen van de deelnemende scholen. Samen met partners zoals  HR-EMI/ PABO en het Maritiem museum zullen deze dagen vorm krijgen.
 
2. Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) zullen voor OBS de Toermalijn een flexibel fablab/ mobiel technieklab ontwikkelen om de technieklessen in het Havenschool curriculum voor groep 6,7 en 8 beter vorm te geven.
Vrijdag 9 oktober zullen deze techneuten zelf kennismaken met de leerlingen. Met deze ervaring kunnen zij zich beter gaan inleven in de doelgroep van hun opdracht. Bij de verdere ontwikkeling zullen zij worden bijgestaan door Pabostudenten die de vakdidactische component voor hun rekening kunnen nemen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen