EN | NL

Uitdaging in New York

28/10/2015
Artikel in ScienceGuide

Verslag van bezoek aan iMentor project in New York

Op bezoek in de USA trof Carolien Dieleman van het EMI in Rotterdam het project iMentor voor eerste generatie studenten “in de buurt van Wall Street tussen de pakken met stropdas.” Veel herkende ze en nog meer nieuwe lessen trok zij voor studiesucces, matching en buurten als ‘op Zuid’.

"Het was een wat merkwaardige ervaring om de organisatie iMentor aan te treffen in de buurt van Wallstreet tussen de pakken met stropdas en het groot kapitaal. We werden ontvangen door een dame die er meteen weer vandoor ging en twee heren Jim en Paul deel uitmakend van het management van het programma.

iMentor is gericht op eerste generatie studenten uit gezinnen met lage inkomens. Deze (high school) studenten worden door mentoren ondersteund in het zo succesvol mogelijk doorlopen van hun studieloopbaan. Deels zijn het studentmentoren die hen begeleiden, deels is het personeel van bedrijven die op die manier een maatschappelijke bijdrage leveren. De studenten worden minimaal 3 tot maximaal 8 jaar begeleid.  Lees verder >Lees meer over de studiereis van Mentoren op Zuid naar Boston en New York >

 

 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief