EN | NL

Twee delegaties op Zuid

29/10/2015

Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) ontvangt in de maand november twee interessante delegaties op Zuid. Op dinsdag 3 november bezoekt Agnes Jongerius met een aantal leden van de PVDA fractie in het Europees Parlement Rotterdam Zuid. Op woensdag 4 november is er een speciaal programma georganiseerd voor een delegatie uit Kopenhagen.

 3 november

Dinsdag 3 november bezoekt een aantal leden van de PVDA fractie van het Europees Parlement Rotterdam-Zuid. Op hun verzoek heeft EMI een programma samengesteld rondom het thema werk en arbeid en aanpak hiervan op Zuid. Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) komen aan bod, met in het bijzonder aandacht voor Social Return, een van de onderzoeksprogramma's van EMI. We hebben De Veldacademie en Creatief Beheer gevraagd om, aansluitend op het thema, te vertellen over hun ervaringen met social return en de inzet van werkzoekenden in projecten. Als afsluiting is er een rondleiding bij House of Hope, een sociaal initiatief op Rotterdam-Zuid waar honderden vrijwilligers en wijkbewoners zich inzetten, onder leiding van een klein team professionals, voor een betere wijk en toeleiding naar betaald werk.

 4 november

Enthousiast over hun bezoek vorig jaar, kreeg EMI opnieuw het verzoek een programma samen te stellen voor een groep medewerkers van de gemeente Kopenhagen. Doel van het bezoek is uitwisseling van informatie over de aanpak van wijken die voor grote sociale en economische uitdagingen staan, zoals Rotterdam Zuid. Er zal ook worden gesproken over werkbezoek aan Kopenhagen rondom ditzelfde thema. Naast een presentatie over de aanpak van Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) en het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) wordt aandacht besteed aan het programma Mentoren op Zuid, de aanpak en unieke methodiek. Tot slot bezoekt de groep, wandelend door de Afrikaanderwijk, De Katrol. Deze organisatie biedt met inzet van hogeschool studenten thuis gratis leerondersteuning aan jonge kinderen in Zuid.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

Je kunt nooit minder leren