EN | NL

Visual Story filmfestival

17/12/2015
 
Op donderdag 17 december vond het Visual Story Filmfestival plaats. Voor dit festival hebben studenten van de minor PR Creating Stories, van Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van de Hogeschool Rotterdam, 10 films gemaakt voor het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) over Rotterdam Zuid
 
Rotterdam is een stad waarvan de bevolkingssamenstelling in enkele decennia sterk is veranderd. Daarnaast staat een groot deel van de bevolking op sociale en economische achterstand ten opzichte van de rest van Nederland en de andere grote steden. In Rotterdam Zuid is dat het meest zichtbaar. Daar stapelen de problemen zich op sociaal, economisch en fysiek gebied op. Hogeschool Rotterdam zoekt met het expertisecentrum aansluiting bij maatschappelijke thema’s op Zuid. Het expertisecentrum werkt door het verbinden van onderwijs, onderzoek en de praktijk aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, 'wicked problems', op het gebied van wonen, werken, zorg & welzijn en onderwijs.

De studenten van PR Creating Stories hebben de EMI programma's Gezond op Zuid, Techniek op Zuid, Mentoren op Zuid en Sense of the City op hun eigen creatieve manier in beeld gebracht, waarbij de vraagstukken en de bewoners van Zuid centraal staan. 

Het festival begon om 10.00 uur in bioscoop Cinerama en werd omstreeks 12.00 uur afgesloten met een 'Oscar' uitreiking met prijzen voor twee categorieën: beste visual story en beste bijdrage aan EMI. ‘Flash PR’  won in de eerste categorie met het verhaal ‘Techniek is uniek’ over meisje Diana en haar passie voor techniek.  ‘Spitsuur PR’ won de tweede 'Oscar'met een film waarbij het programma Mentoren op Zuid erg origineel in beeld werd gebracht. 
 
Binnenkort staan de filmpjes hier op de site.
 
Ook zijn deze en alle andere filmpjes van de minor PR storytelling te zien tijdens Zuid Inspireert op 28 januari.
 
 
 
 
 
 

 

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI ziet het geheel