EN | NL

Calvijn op het stadhuis

18/12/2015

Leerlingen van de Business School 5 havo van Calvijn Maarten Luther hebben vandaag hun Businessplan over het organiseren van een multicultureel evenement gepresenteerd aan burgemeester Aboutaleb. Ze hebben daarmee een subsidie van in totaal €5000,- binnengehaald.

Op uitnodiging van burgmeester Aboutaleb zijn de Business Schoolleerlingen vanmiddag in de kamer van de burgemeester in het gemeentehuis op bezoek geweest. De aanleiding van dit bezoek was een idee dat de leerlingen in april dit jaar aan de burgemeester hebben gepresenteerd, tijdens zijn bezoek aan de school.

Multicultureel evenement

De Junior Company “Live4Eachother heeft het idee een multicultureel evenement in Rotterdam Zuid te organiseren, met als grondgedachte om Nederland te laten zien dat culturen in Rotterdam-Zuid goed met elkaar omgaan en juist van elkaar leren. Dit idee is voorgesteld aan burgemeester Aboutaleb, die daarop beloofde het evenement van een subsidie te voorzien, mits de leerlingen een goed Businessplan kunnen overleggen. De afgelopen maanden zijn de leerlingen daarmee aan de slag gegaan en hebben zij met behulp van studenten van Mentoren op Zuid en een consultant van Deloitte het programma en de begroting opgesteld.

Onder de indruk

Burgemeester Aboutaleb was bij zijn eerste bezoek aan de school al onder de indruk van de grondgedachte om een positief geluid te laten horen en vond het een heel goed plan dat jonge mensen dit willen uitdragen. Ook vandaag was Aboutaleb onder de indruk. Het idee voor het evenement was volgens hem, juist in deze tijd, een mooi initiatief en hij vond het belangrijk dat jonge mensen laten zien dat Rotterdam-Zuid verbindt. Hij besloot daarop een subsidie van € 2500,- toe te kennen. In september hebben de leerlingen bij de uitreiking van de CVO Jongtalentbeurs al een cheque van € 2500,- ontvangen.

Evenement wordt geopend door burgemeester Aboutaleb

Met het totaalbedrag van € 5000,- kunnen de leerlingen het programma definitief maken. Op 26 februari zal het evenement plaatsvinden in Diamond Plaza in Rotterdam. De burgemeester heeft toegezegd het evenement te openen. In januari volgt er meer informatie over het programma.

Door hard werken hebben de Business Schoolleerlingen dit mooie resultaat behaald en een onvergetelijke ervaring meegemaakt.Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI weet raad met wicked problems