EN | NL

Fietsen op Zuid

11/03/2016

Hoe stimuleer je het fietsgebruik in Rotterdam Zuid? Dit was kort gezegd de opdracht waar studenten uit Kortrijk (België), Cardiff (Wales) en HR mee aan de slag gingen tijdens de International project week 2016 van IPO (Industrieel Product Ontwerp). Tweedejaars studenten waren van 29 februari tot en met 11 maart aan de slag met deze opdracht in twaalf  groepen.

Op dinsdag 1 maart gingen zij onder leiding van gidsen van Urban Guides naar Zuid, op de fiets natuurlijk!


De dagen erna bestonden uit onderzoek, interviews, concepten bedenken, uitwerken, testen en bouwen van prototypes. Dit alles werd vandaag gepresenteerd. Opdrachtgevers EMI en De Nationale Fietsersbond beoordeelden samen met de docenten de resultaten. 

De winnaar is: Team Hagelslag 2 met OCTOPUS.

Het idee: alle kinderen (5-12 jaar), ongeacht of zij zelf een fiets hebben, in staat stellen te leren fietsen. Hoe? Door fietsen beschikbaar te maken op het schoolplein, in een aantrekkelijk octopus-ontwerp dat ook het schoolplein opfleurt, kunnen kinderen tijdens de pauzes de fietsen gebruiken. Zodoende wordt fietsen gestimuleerd; kinderen kunnen op een laagdrempelige manier (onder begeleiding van een docent of met hun vrienden) fietsen en/of leren fietsen. Een aantrekkelijk en innovatief idee, te beginnen bij de allerjongste bewoners van Zuid, wat volgens de jury het beste voldeed aan de opdracht hoe fietsen op Zuid kan worden gestimuleerd. Chapeau team Hageslag 2!

 

Niet de winnaar maar ook een mooi innovatief idee met potentie was Internationale fietsenrekken voor Oud-Charlois. Profielen deed verslag van hun project: Lees verder >

Natasha

Bron: Profielen


Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen