EN | NL

Presentatie van De Gelukkige Wijk

03/07/2013

De afgelopen maanden hebben ruim 90 tweedejaars studenten CMI en ISO met de docenten Renee van Laar, Pascal van Schajik en Gerhard Rekvelt onderzoek gedaan naar de leefwereld van bewoners in geselecteerde straten van Rotterdam. Met als doel een ‘Gelukkige Wijk’ na te streven, onderzochten studenten de relatie tussen de stedelijke inrichting, sociaal-economische texturen, gedrag, stenen, beton en glas in de stad. Anders gezegd: zij onderzochten de hardware, de orgware en de software om erachter te komen wat het 'verhaal' van een straat is.

Op een unieke locatie op Zuid, de Kantine Walhalla op Katendrecht, preseerde de studenten de resultaten van het project in 6 presentaties en een posteroverzicht.

Gerard van Drielen, lid van het College van Bestuur, opende samen met Marina Meeuwisse, programmaleider De Gelukkige Wijk. Onder leiding van Rineke Kraaij werden 6 projecten door de studenten gepresenteerd aan aanwezige medestudenten en docenten. De presentaties werden afgewisseld met 3 'flits' colleges over De Zuiderling, Creatief Wijkbeheer en Het Wijkwaardenhuis.

 

Linten hangen op katendrecht

Studenten markeren tijdens de pauze hun favoriete plek op Katendrecht met 'ik vind het hier leuk!' linten.

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI is inventief