EN | NL

Social Innovatie Safari

12/03/2016

Terugkijkend 

EMI, Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, van Hogeschool Rotterdam organiseerde op 10 maart de derde Sociale Innovatie Safari langs een aantal vernieuwende plekken en initiatieven in Rotterdam waar wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. We kijken terug op een mooie dag met een inspirerend programma van verschillende presentaties en rondleidingen. 

We verzamelden bij het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug, daar stapten we op de fiets naar Villa Zebra, het kindermuseum en kunstlaboratorium. Naast een rondleiding langs de tentoonstelling Welkom Thuis waren er verschillende presentaties. Over EMI en de aanpak van sociale en maatschappelijke vraagstukken op Rotterdam Zuid met de presentatie van een tweetal programma's: Nieuw in 010 en Mentoren op Zuid.


   

Rond lunchtijd pakten we de fiets naar de Wijkkeuken, waar vrouwen uit de buurt een cateringsbedrijf runnen. Door de diversiteit aan culturen bieden zij een menu aan met gerechten uit alle windstreken. Tijdens de lunch kregen we een korte presentatie over de Wijkcoöperatie, waarvan de Wijkkeuken lid is. We maakten na de lunch een stop bij De Regenboog, een maatschappelijke buurtinitiatief, waar we gastvrij werden ontvangen. We werden vanaf hier meegenomen voor een wandeling door de wijk (Bloemhof) langs verschillende groen-projecten van Creatief Beheer.


   

We vervolgden onze weg naar Katedrecht om daar per boot af te reizen naar RDM. RDM Rotterdam is de innovatie-etalage van het Rotterdamse havengebied, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt. Bedrijfsleven, middelbaar en hoger beroepsonderwijs werken samen aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie voor haven en stad. Na een rondleiding door CoE RDM volgde een workshop Alles is Techniek van het programma Onderzoekend en Ontwerpend leren.


   


We sloten af met een hapje en drankje in het Dokkaffee, om rond 18.00 uur met de boot terug te keren naar het centrum.

   

Na Antwerpen en Tilburg namen wij voor Rotterdam graag het stokje over. We zijn benieuwd welke stad de vierde safari gaat organiseren, want we laten ons graag verder inspireren.De Sociale Innovatie Safari werd georganiseerd in samenwerking met:

     

Contactinformatie
Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie

Email: EMIopzuid@hr.nl
Telefoon: 010 794 5946

Quick links

EMI heeft een netwerk van knappe koppen